• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
velinsl - специалист
Здравейте!
От скоро съм изправен пред следната дилема. Закупих си дървени оградки за градината. Тази година мисля да ги слагам, но преди това искам да ги предпазя от влагата. Въпроса ми е с кое от двете да ги покрия, за да се запазят по-дълго време. Зимата естествено мисля да ги прибера.
Изправен съм пред проблема, защото искам да останат във вида, в който са без да се губи "дървения" им вид т.е. да не си личи, че са покрити с квото и да е, а да си личат естествените краски на дървото.
Не съм запознат със свойствата на лака и бериза. С безир съм работил веднъж, обаче оцветяваше в някакъв цвят(не помня к`ъв и точно това искам да се избегне)
torbalan - Дървен философ
има импегранти и лакове на водна основа, които ще ти свършат работа...
velinsl - специалист
Не само от влага. Тези лакове защитават ли от дъжд, понеже ще са на открито?
Като вляза в магазина така ли да питам "импрегнирани лакове"?
ами не разбирам много...

дограмата ми е дървена и е лакирана и импегрирана с това, за което говоря....

ако ти е важно - мога да питам дограмаджията от къде се купуват...

щом за дограма става - със сигурност и за ограда ще става ;)
velinsl - специалист
Ще съм ти благодарен.
Какво по-точно да търся и за какво служи едното и другото?
ще питам....
след десетина дни ще отговоря, щото до тогава няма да се видя с дограмаджията...
BREAKER - специалист
Намери си трансформаторно масло,мажеш обилно две ръце(в сух материал попива за минути) след което с безир.Ако ти се дават повечко пари и яхтен лак накрая. :)
housedoktor - майстор
Безира е отживелица,за масло дори няма да коментирам.Яхтеният лак не е траен.Имаш огромен избор на водорастворими лакове ,импрегнанти или лакове 3 в и(импрегнант,оцветител и лак) .Овен това има и масла за градинска мебел,но са с по-висока цена .
velinsl - специалист
Това трансформаторно масло ми се струва, че няма да отговори на едно от условията - да запази външния вид н дървото без да го оцветява по какъвто и да е начин.
Търся също ВОДОустоичивост, а не влаго-, понеже ще са си баш под открито небе.
Ако съм заегнал някого нека не се обижда,прост навлизам тепърва в ремонтите и не са ми ясни много много свойствата на различните материали, а искам да стане хубаво.
  • 1
  • 2

Тема "Безир или Лак" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: