Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
mika - специалист
Един от начините да се избегне луфта на винта е като от едната му страна се сложат два лагера с контактен ъгъл обърнати един срещу друг със сепаратор между тях.
svetliopi44 - Чирак...
nunep написа:
svetliopi44, гледам снимката 'държач на инструмента' - как ще става затягането на инструмента? Частите са готини! Ще ми е кеф да я видя готова.
Успех!

Инструмент все още нямам, но за сега съм се спрял на един мотор мисля че е от самолет МиГ ... вдига до 20 000 оборота .Та той си има фланец като стъпковите моторчета и мисля да го хвана директно за материала.
Още се колебая и това не е крайно решение. За проба отначало мисля да използвам една машинка дето си купих на скоро за да си пробивам платките.
svetliopi44 - Чирак...
mika написа:
Един от начините да се избегне луфта на винта е като от едната му страна се сложат два лагера с контактен ъгъл обърнати един срещу друг със сепаратор между тях.
Ако имаш възможност да ми покажеш какво имаш в предвид... схема или снимка ... :)

Дайте и решения за застопоряване на материала който ще се обработва.
mika - специалист
Ако имаш възможност да ми покажеш какво имаш в предвид... схема или снимка ...
http://www.cnchobbyrouter.com/angularco ... arings.jpg
Takezo Sensey - модератор
stilnik написа:
Не трябва ли лагерите да са тип UC - самонагаждащи. До колкото виждам тези са обикновени съчмени или така ми се струва.
Малко яснота по въпроса :

UC - не са самонагаждащи, а поемат линейно отклонение до 15° разлика при НЕсъосност на два различни плота (равнини)
mika написа:
Принципно е тъй, но цената на тези лагери е друга, за по-голямо аксиално усилие са и основното има предназначение е за шпиндел с струг. Отворени са, т.е. няма кое да ги пази от стърготините и "живота" им ще е ... Контактните ъгли са "А","B", ако ги има ( вече много рядко се намират ) и "C" и "E", "C" и "Е" са за шпипндели. Средната цена на 1 бр. би могла да достигне 60-70-80 лв. :shock: ... а по 2 бр. ?

Нови гнезда с места за семеринги, за да пази лагерите са просто задължителни.

Чеки, че пак се отнесох, няма самонагаждащ лагер с присъединителни размери 17-35-10, което отговаря на 6003. Има самонагаждащ при същия вътрешен 17-40-12, или 6203 съчмен еднореден, или рефлективно самонагаждащия 1203 но стандартно и те не са каспуловани, така че ...
mika - специалист
Принципно е тъй, но цената на тези лагери е друга, за по-голямо аксиално усилие са и основното има предназначение е за шпиндел с струг. Отворени са, т.е. няма кое да ги пази от стърготините и "живота" им ще е ... Контактните ъгли са "А","B", ако ги има ( вече много рядко се намират ) и "C" и "E", "C" и "Е" са за шпипндели. Средната цена на 1 бр. би могла да достигне 60-70-80 лв. ... а по 2 бр. ?
Takezo Sensey, тук се вижда по-добре какво точно имам предвид, а и цената мисля е поносима. Като по-евтин вариант съм използвал и капсулован лагер серия 52хх и за по-малки натоварвания върши добра работа.
Последна промяна от mika на вт апр 27, 2010 4:09 pm, променено общо 2 пъти.
Takezo Sensey - модератор
mika написа:
...
Съгласен !
Но svetliоpi44, не е предвидил, че монтажа на по-крупни тела ще намали полезния работен ход на плота.
Затова мина на по-дискретна конструкция.
Той искаше и UCP комплекти, но няма къде да ги сложи - конструктивно.
shulio - специалист
Преди известно време колегата rcmodeli
сподели че ще пробива осите за да им сложи подпори. Може ли да кажете име/телефон на някой който може да направи това нещо
stilnik - специалист
Takezo Sensey написа:
stilnik написа:
Не трябва ли лагерите да са тип UC - самонагаждащи. До колкото виждам тези са обикновени съчмени или така ми се струва.

UC - не са самонагаждащи, а поемат линейно отклонение до 15° разлика при НЕсъосност на два различни плота (равнини)
mika написа:
Принципно е тъй, но цената на тези лагери е друга, за по-голямо аксиално усилие са и основното има предназначение е за шпиндел с струг. Отворени са, т.е. няма кое да ги пази от стърготините и "живота" им ще е ... Контактните ъгли са "А","B", ако ги има ( вече много рядко се намират ) и "C" и "E", "C" и "Е" са за шпипндели. Средната цена на 1 бр. би могла да достигне 60-70-80 лв. :shock: ... а по 2 бр. ?

Чеки, че пак се отнесох, няма самонагаждащ лагер с присъединителни размери 17-35-10, което отговаря на 6003. Има самонагаждащ при същия вътрешен 17-40-12, или 6203 съчмен еднореден, или рефлективно самонагаждащия 1203 но стандартно и те не са каспуловани, така че ...
Ето ви колега техническо решение , което съвсем не утежнява конструкцията, противопрашно е , поема линейни отклонения и е сравнително евтино. Аз ги купиь от Перник за има няма 10лв. бройката. Така , че тези цени , които споменавате са за друга държава

Прикачен файл

ucf.jpg
ucf.jpg (86.24 KиБ) Видяна 3933 пъти
stilnik - специалист
Takezo Sensey написа:
stilnik написа:

mika написа:

Ето ви колега техническо решение , което съвсем не утежнява конструкцията, противопрашно е , поема линейни отклонения и е сравнително евтино. Аз ги купиь от Перник за има няма 10лв. бройката. Така , че тези цени , които споменавате са за друга държава

Прикачен файл

ucf.jpg
ucf.jpg (86.24 KиБ) Видяна 3932 пъти

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: