• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
piron45 - майстор
Момци, другата седмица смятам да започна изолацията на пода в къщата. В момента всичко е на земя. Имам да правя 60 квадрата изолация със стиропор за под и замазка естествено армирана.
Питането ми е дали да слагам найлон и от двете страни на стиропора или само под него за да не дърпа влага от земята.Защото си мисля да покрия земята с найлон, след това 5см стиропор, отгоре пак найлон, тогава слагам арматурата и правя 5 см замазка.
Я кажете сега и вашето мнение по въпроса, как е най добре, че в понеделник излизам в отпуск и я започвам.
vladimury - специалист
Мен ако питаш най-добре е с найлон от двете страни и фибран, а не стиропор ама каквото има това се слага.
Последна промяна от vladimury на вт апр 27, 2010 9:59 pm, променено общо 1 път.
ArturDent - Почти Безобиден
За да избегнем, двусмислици и неща от типа стиропор, студопор, стереопор... използвай XPS, а не EPS. XPS-са и ма по-голяма товароносимост. Но трябва да ползваш от по-качествените. Няма да те натовари с повече от 5% от общата цена.
А втория пласт найлон за какво ти трябва? Нито EPS, нито XPS ще поеме значителна част от водата в замазката.
Стефан - майстор
vladimury написа:
...стереопор ...
Хайде научете терминологията. Много ви моля! Дразнещо е!
ArturDent - Почти Безобиден
Стефан написа:
Няма такава нещо. Цитираното по-горе е прекурсор(полуфабрикат) на фирмата BASF, за производство на EPS, който BASF продава под търговското име Neopor®.
Стиропор ;) .... се е наложило като Ксерокс, Хилти, Кола....
piron45 - майстор
Колеги, стиропора който мисля да слагам е с по голяма плътност от обикновения 35 кг./м3 и го предлагат специално за подова изолация.Понеже се произвежда в Самоков и излиза доста по евтино от останалите 132лв./м3.
torbalan - Дървен философ
найлон между стиропора и замазката не ти е необходим...
vladimury - специалист
Стефан написа:
vladimury написа:
...стереопор ...
Надявам се че вече няма проблем. СТИРОПОР :supz:
complast - специалист
Точното име на материала е пенополистирол.Спиропор е популярното
и кратко име.Не забравяйте,че въздуха вътре изолира а не опаковката/стиропора/.Не смятам,че вносния въздух е по-изолиращ.Само дето опаковката е различна и по-скъпа.Разните трибуквени означения не показват разлика в материала а разлика в процеса на насищане с газове.
Купи си български ако намериш за подове.
torbalan - Дървен философ
химичния състав на материала е един и същ, но самия материал като структура и свойства е различен...
а нас това ни интересува п принцип :)
именно това показват буквите :)
  • 1
  • 2

Тема "Питане за изолация и замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: