Всички имаме коли, нали ?
Pinto - специалист
Имам едно табло за Астра, всичко си работи. Има един съвсем малък недостатък - стъклото отпред (персиглас е, ако не се лъжа) има няколко дразнещи драскотинки. Мога ли по някакъв начин да ги махна, например с шлайфане, полиране или друг някакъв метод. Пробвах с паста за зъби, но няма ефект.
Армагедон - специалист
зависи от дълбочината на драскотината ,както и от твоята упоритост :idea:
Pinto - специалист
Плитки са. Дай идея с какво да ги обработя. Не искам да експериментирам, че да не стане по-лошо.
25th Hour - специалист
Ще матира гаранция. Километражите не са скъпи за астра, най-добре да си вземеш друг пък макар и само за да му ползваш плексигласа.... ако пък смениш целия километраж те касае само индекса да е същия за да отчита правилно. Но със сигурност няма да излезе драскотината...
karoto - специалист
http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... 0%B5&st=80
Тук пише за полиране на пластмасови фарове. Предполагам, че и за таблото ще свърши работа :roll:
Pinto - специалист
Тъй като утрото е по-мъдро от вечерта, на някой да му е хрумнало нещо ново по почина "направи си сам" ?
Iwell - напреднал
Аз съм се справял с драскотини по таблото с финална паста много търкане и става,ако е по дълбока може първо с водна шкурка да я премахнеш, шкурката матира плексигласа но после полираш с паста и си готов.Общо взето търкаш докато ти хареса резултата.Същото е като полирането на фаровете само, че по внимателно с водата и ефекта е доста по дълготраен, все пак е вътре в колата, а при фаровете полираннето без нанасяне на някакво защитно покритие кара по година и половина.Ако има нещо питай, всякак съм си истезавал колата :-D
Най-добре свали таблото вкъщи и в зависимост от драскотините колко са дълбоки,търкаш плексигласа(стъклото) със водна шкура 800 и след това със 2000 до пълно заличаване на деругите.После взимаш полираща паста на 3М или някаква друга и полираш за да изчезне матираното от шкурата.

Тема "Полиране на табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: