Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, зимата мина и аз взех да правя камина :) .
Ще отоплвявам етаж от къща от около 60 кв.м. +/- 2 квадрата.
Спрял съм се на камера прити МВ18 и радиатори тенеке 3 на брой+лира и бойлер. Та в този ред на мисли да попитам по запознатите от мен в изграждането на такъв вид исталации,дали става тази помпа "GRUNDFROS UPS 32-55 180".
Помпата е на три степени ама май ми се вижда доста големичка с тия двуцолови холендри :?
Имам още един въпрос, ако камината ми е на втория етаж мога ли да закача и един бойлер който е на първи етаж
Благодаря предварително на всички отзовали се.
Последна промяна от donbaron на чет апр 29, 2010 8:27 am, променено общо 1 път.
naskov - майстор
Помпата става, но ще трябва да я пуснеш на първа степен, за да нямаш шум в тръбите. Бойлера можеш да го сложиш където ти е удобно. След като си решил да е на първия етаж, задължително му сложи обратен клапан на серпентината -механичен или на ток
А на коя тръба се слага този обратен/за възвратен / клапан ли става въпрос ?
filmatoplo - майстор
При помпа 32 холендъра не е ли цол и четвърт 1 1/4 . :wink:
Може и цол и четвърт да е малко съм зле с тия цолажи, просто по спомен казах два цола.
naskov - майстор
donbaron написа:
А на коя тръба се слага този обратен/за възвратен / клапан ли става въпрос ?
На входа на серпентината, на горещата.
pavkatay - майстор
помпата би трябвало да ти върши работа според мен.
п.п. виж какво в заглавието не е в ред ама вече два дена неоправено не дава яснота по питането :)
Питането ми основно беше за помпата защото ми се струва ,че е големичка за тая инсталация, но после реших да вмъкна и другите си въпроси за да не правя нови теми. Благодаря на всички отзовали се на въпросите ми и за отправената забележка :?
tsvetelincho - напреднал
Сложи си Грундфос UPS 25-4.Тя е напълно достатъчна з атози случай.

Тема "Става ли тази циркулационна помпа ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: