• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 32
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
2betrendy - специалист
А какъв ще бъде проблема ако ти счупят чипа или там където слагаш пръста за отпечатък.Разбиваш си сам вратата.И ако това действие се повтори няколко пъти за да видят колко си упорит.
За пръста съм съгласна - става лошо ... там могат да направят золум и да счупят. Сега като се замисля даже, и други гадни неща ми идват на акъла.... :sad:

Ама за чипа - там няма проблем, защото е един вид вграден във вратата - от външната страна не се вижда нито брава, нито устройство, нищо .....

Идея е примерно комбинация между чип и пръстов отпечатък, като системата за пръстовя отпечатък е в коридора - като влезеш да се идентифицираш. Ако не се идентифицираш, се включва сигналната.

Разнищвам варианти в момента ... още не съм се спряла на окончателно решение. :?
ribnikolaevi - майстор
Ще ползвам темата, надявам се да привлека интереса на специалистите.
Кои са надеждните ключалки/брави (не разбирам много касови, или не) на българския пазар? Колко струват (като порядък)? Има ли някаква особеност при монтажа (вграждането) в металната врата?
Въпросите ми са свързани с това, че сега си поръчвам входната врата, искам да чуя мнения, евентуално да заявя ключалка/брава пред фирмата за вратите.
ralev - специалист
http://www.abloy.com скъпички са но са най-доброто на пазара, нямат отключване. Виж в Интеса, мастер системата им е супер.
housedoktor - майстор
Abloy са много здрави и качествени
ribnikolaevi - майстор
Ще ми правят външна врата. И въпросът е какво да искам като заключване. Може ли да дадете някакъв модел, подходящ за входна врата на апартамент? Доколкото разбирам Аблой е марката.
velinsl - специалист
http://vbox7.com/play:17c6d1a0
Би било добре ако това може да се пригоди за жилище :-D .
vata - напреднал
Според мен, НЯМА врата която да не се отваря/много е важно колко ценни неща има зад нея/,вратата се слага за да покаже че там не трябва да се влиза, а не че неможе!!!!!
Здравейте. На мен също ми предстои да се боря с тези неща относно защитата на моята къща. От сигурен източник знам, че ако някой е решил да влезне, то със сигурност ще намери начин да го направи. Засега съм се спрял на най-рационалното решение, което ми е хрумнало. Това е китайски врати, не защото е сигурно, а защото са красиви и евтини; СОТ; видео наблюдение. Цялата система ще е вързана с обратна връзка чрез ДжиЕсЕм модул. И от там на сетне почва веселбата. Съседа ми е бивш полицай, а сега е ловец. Демек ще ходи да се позабавлява с нахалниците. Общо взето това за мен е единственият начин на някаква защита. Скъпи или евтини врати и ключалки, всичките си имат чалъма на отваряне. Пак от същия източник съм чувал историята за много гъзарска къща в Бояна, където входната врата е била трезорна тежаща около тон и след един уикенд собственика прибирайки се, установява че вратата му е "вградена" във вътрешната стена, след умела намеса на С4. През новите ПВЦ и ал.дограми се влиза с поглед, но за всеки случай съм монтирал по две заключващи се резета на отваряемо крило. (Това го направих и в апартамента, но за жалост след като ни обраха преди 4 месеца, точно през ПВЦ дограмата. След дъжд качулка, ама вече имам и решетки, защото се оказа че човека вкъщи изобщо не ги е притеснил да обърнат всичко наопаки...) Но за мен лично най-добрата охрана е като всичко си застраховаш. Злато и пари в банката. Техниката застрахована... Това е. Според мен, колкото повече се пазиш, толкова повече предизвикваш апашите. Скоро имаше подобна тема за автомобили в един автофорум. Имаше идеи да се върже акумулатора към ком порта за компютрите, а да се скрие някъде реален такъв, за да може като апаша си върже лаптопа да му изгори. Изводите от тази идея бяха, че това само би накарало апаша да ти изпотроши цялата кола. Виждал съм подобно нещо и не беше никак красиво - изтърбушено табло, седалки, счупен волан и за капак изродите се бяха изходили по голяма нужда на предните седалки... В кръга на шегата - на 4-те ъгъла на оградата на къщата се поставят по 1 МГ картешница с фотодетектор и всичко е тип-топ.

Относно защитата с кучета, при обикновените апаши може и да свърши работа, но при про-тата това само би ги забавило с около 3 минути - отрови, спрейове, електрошокове ги има във всеки оръжеен магазин. И тъй като всички по-горе споменавахте, че кучето не е само пазач, а е част от семейството, не вярвам на някой да му хареса да си намери дома изтърбушен и на всичкото отгоре и кучето да е убито... Поне това е моето мислене върху нещата, не казвам че съм прав.

Но едно знам със сигурност, до ден днешен всичко измислено от човек е преодолявано от друг човек.
ЧефоС - специалист
CoZmO написа:

Но едно знам със сигурност, до ден днешен всичко измислено от човек е преодолявано от друг човек.
Прав си, ама не напълно. Бих добавил, че всичко измислено от човек, произвеждано серийно, и повече от един екземпляр, е преодолимо.
С това изказване не искам да предизвиквам съдбата. Не говоря и за разни експлозиви за отваряне.
gattaka - специалист
По един Питбул под всеки прозорец и на входната врата!Тогава крадеца трябва да е много бърз и да има огнестрелно уръжие иначе му е е***а мамата! :lol:
Според мен проблема е,че сме бедни и живеем в БГ!Хората в белите държави си застраховат цялото имущество и в такива случаи едва ли се притесняват толкова,а да не говорим,че съдебната им система работи!
А не като в БГ скоро имаше такъв случай:нахлуват с взлом крадци в една къща,но се натъкват на възрастен човек ловец!Дори се решават да го нападнат с нож мисля,че беше.... :lol: вдигнал човека пушката и отрепал единия...И какъв е резултата?Съдиха човека,че е отрепал крадеца в собствената си къща и при това при самозащита!
На знам какво е станало после!
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 32

Тема "Съвети за опазване на жилището от крадци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: