• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
Dain - специалист
Пуснах запитване по въпроса във Важна тема: Машината ви е повредена- попитайте ТУК,но отговор няма.Затова питам с нова тема.Става въпрос за ъглошлайф на ЕЛТОС.Работещ,работи и сега,но вибрира.Отворих го,и се оказа че играе една синя пластмасова втулка под пиньона.Та въпроса ми е,как се разглобява пиньона от оста,за да мога да сменя втулката и лагера
:?

Прикачен файл

pic04154_171.jpg
pic04154_171.jpg (126.32 KиБ) Видяна 4135 пъти

Прикачен файл

pic04153_119.jpg
pic04153_119.jpg (98.32 KиБ) Видяна 4135 пъти
bisplus - специалист
Eми според мен трябва да разглобиш още малко и само ще си покаже.. :)
nikibi - специалист
Има скоби за вадене на вьтрешни и вьншни лагери.
sek.1 - специалист
Пиньончето е на резба за да го отвиеш на него се заклинва лула или звезда 16 или 18 вече не помня и въртиш ротора.
vladimury - специалист
Само да те попитам пробва ли го без диск дали вибрира?
Защото на мен ми се е случвало да слагам криви дискове и бие от тях.
Dain - специалист
Пробвал съм без диск,вибрира.А това че е на резба ясно,благодаря,ама я още малко спомени,лява или дясна,та да не напъвам и да я затягам още,и после- :headbash:
pavkatay - майстор
Dain написа:
Пробвал съм без диск,вибрира.А това че е на резба ясно,благодаря,ама я още малко спомени,лява или дясна,та да не напъвам и да я затягам още,и после- :headbash:
затяга я въртящия момент на двигателя- ти развивай обратно на въртенето :)
sek.1 - специалист
Нормална резба е преди няколко дена поради същата причина разглобявах едно от малките служебни флексчета на елтос а те са направени на същия принцип само са намалили размерите в чертежа.
Dain - специалист
Благодаря,сега ще го напна.. :-D
sek.1 - специалист
По някога се налага доста да се понапъне. Процедурата е следната алуминиевия корпус на разглобената машина се стяга на менгемето заклинва се в пиньончето подходящата лула и с парцал и две ръце се хваща ротора. На времето до преди петнайсетина години нямаше толкова фирмени сервизи и всички машини си ги ремонтирахме сами.
  • 1
  • 2

Тема "Машината ми се повреди." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: