Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
vasko_dinkov - помощник
Здравейте майстори,

Значи имаме проблем с доста скапани стени в една панелка - оригиналната шпакловка е грубичка, с цепнатинки малки т.н. Досега е имало тапети, който са скривали проблемите в общи линии, но ги свалихме и мислехме да мажем с латекс. Обаче с тези проблеми, без нова шпакловка няма как да стане работата с латекса.

Сега обаче видяхме, че има едни течни тапети (в Баумакс Пловдив ги има поне със сигурност), които се полагат като мазилка с маламашка и после се изглаждат с валяк (накрая може да се минат с Ц200 и стават миещи), и са доста интересни като ефект:

http://www.minimaxbg.eu/течен_тапет/

Та сериозно се замислихме за тях, понеже изглеждат добре (има и много грозни цветове, но някои стават), ще решат проблема със стените и ще минем без нова шпакловка, а и като цяло май излизат по-тънко от нова шпакловка + латекс.

Та исках да попитам някой, ако си е имал работа с тези течни тапети, да сподели какво му е мнението и дали си струва да минем на този вариант?

Благодаря ви предварително!
Армагедон - специалист
Много интересна тема Васко :!: :!: аз през 4 - 5 дни съм в баумакаса, ама не съм видял тази новост ( поне за мен ) . С голям интерес ще следя мненията на колегите :yawinkle:
vasko_dinkov - помощник
Ами всъщност не знам откъде си, но в Баумакс Пловдив са изложени в ъгъла вдясно в дъното до изхода за градинските стоки.

BTW, струват по 11лв. пакета. Една опаковка е за 2.5 кв. м. уж, но то ще зависи и от дебелината на полагане все пак.
vasko_dinkov - помощник
Хмм, никой ли не се е занимавал с тези чудесии? :-?

На мен като ефект ми допадат, интересно ми е само колко са качествени, да не вземат да се разпадат след време...
solo5 - майстор
"Течните тапети се произвеждат от целулоза и целулозни влакна, (японската мазилка се произвеждаше от текстил и текстилни влакна)"

На мен лично не ми допада :?
svetliopi44 - Чирак...
Лъжат като дърти цигани ...
Японската мазилка си е чиста хартия ... никакъв текстил... и това е хартия , значи стара ку..а с нов номер... :lol:
Това попива всичко точно като тапет... и преди ви казвах ,че това си е японска мазилка ма никой не чува.
След година 2 пожълтява и се пропива с миризми ... хубавото е , че можеш да го свалиш със шпакла ... да го накиснеш в леген за да го изпереш... добавяш малко тапетно лепило и пак на стената... :lol:
SHL - специалист
Този материал, нито е нов на пазара, нито си струва парите!
По-добре се ориентирайте към латекс или нормални тапети.
vasko_dinkov - помощник
Хмм, благодаря за мненията!

А какво мислите за варианта с Ц200 отгоре? Или не се променят много нещата?..

Тема "Какво мислите за течните тапети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: