• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ditronix - специалист
Само искам да напомня,че когато лампите с нажежаема жичка са студени,в момента на запалването им токът,който дърпат е в пъти по-голям от номиналния!Така че реле за 1500W според мен не трябва да се товари с повече от 400-500W лампи,защото ще му се случи случка!Измерете съпротивлението на 100W крушка и ще видите за какво говоря :lol:
lubomirlz - специалист
Ditronix нищо няма да му се случи на релето, Токът е около 15 пъти по-голям, но в рамките на няколко милисекунди.
ELEMENTAL - специалист
Emiood, луминисцентните лампи не "обичат" честото включване и изключване.Както каза и blv, махни ги датчиците и проблема с честото горене ще се реши.Един пример - над мивката в кухнята си бях сложил ЛОТ.Включваше се по 4-5 пъти на ден за по 5-10мин.За 6 месеца ми изгоряха 2 пури.Махнах го от там и го сложиш в кабинката на асансьора.Там стои вече 2 години и съм сменял пура само веднъж (и не беше изгоряла, ами беше взела да "трепти"(което му се струваше дразнещо на един от съседите).В кухнята пък съм с ЛОТ с 36W пура (PHILIPS, с топла бяла светлина)).Работи по 6-7 часа на ден вече 7 години и не съм сменял пурата нито веднъж.
П.П.ЛОТ-вете с дросел и стартер ли са?Това би обяснило бързото дефектиране на датчиците.
emiood - напреднал
П.П.ЛОТ-вете с дросел и стартер ли са?Това би обяснило бързото дефектиране на датчиците.
Не - с ЕПРА "Osram".
Благодаря ви. Ще пиша за резултат след празниците.
blv - специалист
За удобство датчиците може да ги оставиш, но ги прекараи през контактор. По този начин ще разделиш веригата на управляваща и силова, без галванична връзка м/у тях(контактите на контактора се затварят вследствие електромагнитните сили предизвикани от бубината)
  • 1
  • 2

Тема "Помощ !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: