Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
failure - специалист
Здравейте,
Искам да правя навес с барбекю пред къщата - във вътрешния ми двор. На 4 метра от къщата е оградата към съседите - плътна 1,80 висока ограда. Навеса може да се направи на 1,5 метра от оградата само на подпори - прецакване за мен, или да се залепи до оградата като - най-удобния вариянт за мене .
Какво казва закона по въпроса? Мога ли да си затворя очите и да действам? В момента няма вариянт да говоря със съседите - имота им е необитаем, и неразделен като е обявен за продажба. Самите собственици са меко казано недобросъвестни (ако мога така ги нарека). :sad:
piron45 - майстор
Според мен дървената конструкция се води временна постройка и не трябва да е проблем за съседите освен в случай че им засенчваш жилищно помещение, или наклона на покрива е към техния двор. А пък щом са обявили имота за продажба , ако я направиш преди да са се нанесли новите собственици може да мине като заварено положение. Не вярвам настоящите да се заинтересуват, щом си продават имота.
ArturDent - Почти Безобиден
Закона казва, че нямаш ли разрешително за строеж и съгласието на съседите си незаконен. - на 3 м от оградата - нищо.
Ако в бабекюто има бетонче - това е обект 5-та категория, иначе 6-та.
Прочети частите от ЗУТ, отнасящи се тези обекти, там подробно е описано - толкова метра от тук....от там..

Тема "Навес с барбекю" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: