• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Стефан - майстор
Ето една снимка на нещо елементарно, което се използва в практиката. Това е една скоба от тел, която служи за свързване на маркуч към тръба. За голямо съжаление съм установил, че даже и стари майстори не използват този начин на стягане. За мен той е най-сигурен!!! Обхваща маркуча плътно по цялата обиколка, и се стяга с издърпване на двата клона от телта, и се усуква наобратно/вижда се от снимката/, като възела фиксира точно средата на телта.
Знам, че ще получа контра мнения, че има фабрични скоби :? :lol: ! И, че телта не е по стандартите. Но, като знам какво е качеството на повечето фабрични скоби, които изтърват в най-неподходящия момент, съм склонен, и се доверявам точно на тази скоба от тел.

Прикачен файл

Copy of P4090001.JPG
Copy of P4090001.JPG (25.63 KиБ) Видяна 6755 пъти
Тани - модератор
Е това не го очаквах от тебе! Да запояваш мостов кабел и в същото време да използваш скоби от тел :? Защо си мислиш , че фабричните са по- несигурни от тази? Сигурен съм , че не можеш да стегнеш толкова с тел , отколкото с фабрична скоба !
masteradmin - майстор
Е като ходя на село при бабата и дядото да им оправям водната помпа да не мислиш че имам магазин за скоби под ръка ? Лошото е че и нет нямам но ще я запомня :)
Тани - модератор
Мастер, още с купуването на маркуча трябва да се предвиди тази скоба! Миналата година доста ядове брах , защото имаше една скоба по-малко в магазина. Поради размера на маркуча и твърдостта му тази скоба трябваше да е поне от арматурно желязо ,за да върши работа!
Стефан - майстор
Въпреки, че колите ми са съвременни, в багажника си имам всякакви инструменти, клещи и.......медна тел/бобина от дросел 500W/. За всеки случай! Нескромно е, но не помня на колко хора съм помагал в нужда. Особено, като сме някъде на почивка, и се чудим какво да правим/освен да се въртим по паркинга/.
Тани, виждам иронията, но все пак запомни тази скоба как се прави. :? Може, по законите на Мърфи, да ти потрябва някога. Послушай ме, и няма да съжаляваш!!! Отнася се и за останалите форумци.
Тани - модератор
Не съм казал че не ползвам и че няма да ползвам , но временно ( е всички знаем , че временното.... ) Не съм съгласен обаче , че е по-сигурна и хваща по-добре(особено ако е с медна тел) от фабрична скоба от този вид!
Стефан - майстор
Абе, Тани! Ти май на всичко си контра/не от велосипед/ :? Направи ли опит, или само така си мислиш?
8180 - майстор
Стефан,
Каква е магията в:
"........и се стяга с издърпване на двата клона от телта, и се усуква наобратно/вижда се от снимката/..........
Нещо не мога да се светна, ако се усуче "направо" каква е разликата.
Сигурно някъде ще свърши рабата, ама като се опитвам да "запомня" посоката, нещо ми се губи.
Стефан - майстор
8180 написа:
...
Нещо не мога да се светна, ако се усуче "направо" каква е разликата.
Предлагам ти да си направиш две скоби/с право и обратно завиване/, и може и да те светне къде е магията. Не е сложно, само пробвай!
  • 1
  • 2

Тема "Скоба от тел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: