• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Naskata - специалист
pavkatay написа:
ами водосъдържател от бойле върши работа, но трябва да направиш вилка и лагеруване. пълниш с пясък и доливаш с вода ако искаш да качиш малко килограмите.
Може и само с вода-пълниш, валираш, после изпразваш и си го прибираш лекичък в мазето. То и тея дето продават в бриколаж за 150 лв, че и нагоре се пълнят с вода и после се изпразват. Може да завариш и пирони по водосъдоржателя-хем ще валираш, хем вертикулираш. :razz:
cefy - специалист
Моят валяк е от бетонна тръба, напълнена с пясък, отстрани затапена с метални капаци и на винтове за тях дръжките.
Ще постна снимка ако представлява интерес!

Заради мързела и аз имам подобен проблем с неравностите!Сега мисля да вкарам един малък валяк БОБКАТ (без вибрация) и...дали няма да скапя тревата....! :?:
Johny - майстор
Ето ти валяк - газова бутилка от вторични напълнена с баластра, пясък и т.н..

Прикачен файл

2009_08_29_00002_834.jpg
2009_08_29_00002_834.jpg (38.16 KиБ) Видяна 7106 пъти
blv - специалист
Относно неравностите: оливаш местото обилно, ама наистина обилно и търкаляш валяка. Аз валирам по тая техника всяка пролет, защото тревата наместа се надига и става на бабуни.
За валяка ползвам такъв от бриколаж, но пълен с кварцов пясък. От 50кг-с вода сега е близо 100кг
velinsl - специалист
Снимката ми даде добра идея.
Тия дни бях в комнадировка, и утре мисля да окося джунглата. Мисля да направя тая проедура.
^Don_Antonio^ - напреднал
Парче от дебелостенна безшевна тръба от вторични суровини ще свърши работа.Ако я напълниш с бетон, валяка става тежък, но неможеш да регулираш теглото му при нужда.
  • 1
  • 2

Тема "ПОдравняване на трева" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: