zillius - специалист
Здравейте,в петък започвам да правя тавана и стените на една от стаите вкъщи.Въпросите ми са свързани с крепежите които трябва да си купя,защото се оказа че в София има много некомпетентни продавачи .Значи трябват ми дюбели за тавана(бетон+замаска около 1,5-2 см.)-какви ми препоръчвате като вид и размер?Стените-тухлена стена със замаска(тухла четворка)-пак да ми кажете моля,какви дюбели и какъв размер.Тавана и стените ще са от гипскартон 120/200/12,5 см.Последния ми въпрос е относно хартиената лента на Sheetrock,мога ли да я използвам при попълването на фугите или е само за ъгли?Благодаря ви предварително! :)
Pooh - майстор
За тавана ти трябват метални дюбели 6/40 (анкерен пирон) Изображение, за стените ... тук е малко по-сложно, защото "четворката" просто е най-гадният вариант по отношение на закрепване. Има дюбели специално за "четворки" питай в специализираните за крепежи магазини. Изображение
Лентата на Sheetrock е и за фуги, НО при шпакловане на нефабрични фуги, се процедира така: Полага се по цялата дъжжина на фугата фугопълнител, около 1мм поне трябва да има, за залепване на лентата. Полага се лентата - бавно и с притискане. Обира се с шпакла остатъчният материал И ... оставяме да изсъхне :wink: , преди да покрием лентата с материал. Ако си спестим последната "операция" има голям шанс да надуе лентата и да се наложи прешпакловане.

Тема "Въпрос за крепежи и лента Sheetrock!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: