Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
glupak - специалист
Там е въпроса. Конрадските са китайски, на "Пасат" - индийски...
Дали някой ги е пробвал или аз ще съм жертвеното добиче....
cvetanmu - специалист
От Пасат взех акумулатор 12v 1200mAh (индийско) и го монтирах на бормашина райдер - за сега съм много доволен.
kuuuuuul - майстор
cvetanmu написа:
От Пасат взех акумулатор 12v 1200mAh (индийско) и го монтирах на бормашина райдер - за сега съм много доволен.
Какъв е този акомулатор:shock: кажи нещо повече.
cvetanmu - специалист
Излъгал съм малко - 1400mAh е. За домашната работилница ми върши работа.

Прикачен файл

DSC0079111.jpg
DSC0079111.jpg (186.51 KиБ) Видяна 3226 пъти

Прикачен файл

DSC007921.jpg
DSC007921.jpg (176.54 KиБ) Видяна 3226 пъти
kuuuuuul - майстор
Яааа,интересна идея,какви са точните размери на аком. и няма ли проблем да седи легнал :?
cvetanmu - специалист
Дължината е 9,5 см,широк 4 см и височина 5 см. При покупката питах девойките в магазина дали има проблем да работи легнал и казаха че няма значение в какво положение се използва,но дали е така времето ще покаже.Вече му направих един месец експлоатация в това положение и за сега няма проблем.
glupak - специалист
Някак не ми се вписва в представите оловната батерия. Ще ми се да сменя калпавите елементи без да променям концепцията. Пък и машинката е "ДЕ ВОЛТ"...
Накрая ще взема елементи от батерия за "Спарки", но ми се щеше да е по-евтинко решението.
kuuuuuul - майстор
Взех си оловна батерийка 12в/1,3ач за 8,50лв размери 43/53/98 пасна точно и за сега съм много доволен,но имам проблем.Като отворих машинката/някакво менте/ на която пишеше 12в се оказа че има само 8брелементи =9,6в на моторчето пишеше също 9,6в как ли ще му се отразят тези 12в?
glupak - специалист
На ментето и сто тояги са малко. На читав мотор няма да му се отрази такава разлика. Вероятността да изгориш мотора с пренапрежение е не по-голяма от вероятносста ментето да оглупее по някаква друга причина. То така или иначе си е мъртвородено.
glupak - специалист
Забравих да кажа. За ментета има батерии - менте в "Конрад", 15 лв., 15 елемента по 1Ан. Резервна част са за машинките от 30 лв., които продават.

Тема "Въпрос за акумолатори за бормашина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: