Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
glupak - специалист
Ако им кажеш че е за "Раховец" няма да ти помогнат, защото това вече няма да е "Раховец", а "Раховец" с немски котлон. Вземи си котлончето и за него ще ти дадат ключ. Свързването е 1:1, вземи си и топлоустойчив проводник и слагай кафето...
hakama - специалист
Намерих два по-запазени ключа от сръбска печка Свобода, ще видя кой е по здрав.
Със чист спирт ще може ли да се почистят контактните пластини?
Дали ще стане по схемата?

Изображение

Uploaded with ImageShack.us
fikata - майстор
Хвърли тези ключове, ама там където никой не минава за да ги намери..
Не стават за нищо, не само за твоята плоча..
:-D
glupak - специалист
http://nikelectric.com/, отиваш, носиш и плочата и става работата. Десетина лева е ключа - не си струва да се занимаваш с калпазанлъци.
Освен това не стават.
hakama - специалист
С риск да ми се изсмеете, оказа се, че пак опрях до един Раховец и немската плоча (150мм)...
И двата котлона загряват доста бавно, но може да се сварят или опържат яйца. За малкия - съм решил да го сменя с бързонагряваща, но ще се изръся и за нов ключ (6+0), не ми се занимава да правя врътки със 4+0.
http://nikelectric.com/product_info.php ... ts_id=1092

С мултицета мога ли да разбера какъв е проблема - на голямата плоча (1200W) (какви стойности на съпротивление са нормални?)?

Партигрила също бавно загрява, не знам дали се продават такива реотани.
gogo7777 - майстор
Прикачен файл:
formuli.JPG
Сега по картинката
U2\P
230x230\1200=44 ома (приблизително)
fikata - майстор
С мултицета мога ли да разбера какъв е проблема - на голямата плоча (1200W) (какви стойности на съпротивление са нормални?)?
С мултицета най напред разбери какво напрежение / каква стойност/ му подаваш на този котлон и партигрила и после ползай калкулатора.
Щото и петтактов и седемтактов ключ да му сложиш все тая.Всички реотани да ги свържеш в паралел токът в тях ти зависи от напрежението в контакта.
hakama - специалист
fikata написа:
С мултицета най напред разбери какво напрежение / каква стойност/ му подаваш на този котлон и партигрила и после ползай калкулатора.
Щото и петтактов и седемтактов ключ да му сложиш все тая.Всички реотани да ги свържеш в паралел токът в тях ти зависи от напрежението в контакта.
Имате съмнения в инсталацията ли?
Къде да сондирам с мултицета? на ключа на самата печка или контакта (в стената)?
fikata - майстор
Първо "сондирай" в контакта.
Gnus - специалист
Не си играй да мериш напрежението в различните точки на котлона. Щом големият ти работи само на 3 и 4, най-вероянто едната част е изгоряла. Това можеш да го провериш с омметъра - между 2 от трите извода трябва да няма връзка (т. е. безкрайно съпротивление).
За малкия преди да купуваш ключ, виж дали врътката не е проблем. Има една пластинка, дето пада и се губи и копчето не може да се върти. Разгледай ключа. Ако е за смяна, това ще се види - нагоряло, стопено, счупено и т. н.
За бързонагряващите котлони си се ориентирал как да ги свържеш. Аз преди време минах на такива, защото обикновените явно вече ги правят некачествени и имат много шупли в керамиката.

Тема "Котлон на Раховец 01 - ­схема на свързване ; таймер ; книга" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: