Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
lazov85 - помощник
Здравейте!

Разгледах форума но не открих такава тема.. затова я пускам като нова. Строя къща и вече е на етап измазване от вътре.. но трябва да избера входна врата. Тъй като е външна (т.е. не дворна а към улицата) ми се иска да е нещо по-стабилно - заключване, трудна за разбиване и т.н.
Разглеждах каталог на SOLID и съм харесал една от тях, но ще ми е интересно (и супер полезно) да чуя повече мнения, особено от хора, които са 'вътре в нещата' така да се каже.

Благодаря Ви предварително! :)
ArturDent - Почти Безобиден
Човече ти имаш прозорци ;)
Огледай като крадец къщата и ще разбереш, че няма смисъл от кой знае каква врата след като имаш прозорци през които се минава по-лесно.

Дограма поръча ли? Ако имаш неотваряем прозорец - веднага ще те попитат "А как ще го миеш?" Ти им отговори "Познайте как - имам специална технология ....." и оставащ да се чудят.
lazov85 - помощник
ArturDent написа:
Човече ти имаш прозорци ;)
Огледай като крадец къщата и ще разбереш, че няма смисъл от кой знае каква врата след като имаш прозорци през които се минава по-лесно.

Дограма поръча ли? Ако имаш неотваряем прозорец - веднага ще те попитат "А как ще го миеш?" Ти им отговори "Познайте как - имам специална технология ....." и оставащ да се чудят.
Ами .. май трябва да кача снимки :) Така ще да е сложно с обясненията. Дограмата е монтирана. Не харесвам ПВЦ и съм заложил изцяло на дървена дограма. В близката до улицата стена има малко прозорче (баня, ПВЦ) и два прозореца, които ще са за парното помещение (котелно) и евентуално мазе / механа .. Общо взето си прав, но прозореца е по-сложен за изнасяне на телевизори и т.н. - а пък има и сигурна охрана на двора (90кг каракачанка) + СОТ.
И все пак .. твоята гледна точка ми разби на пух и прах теорията на един приятел, че трябва да търся врата над 1500лв.
Има ли някой с мнение за конкретна фирма/модел... ?
(за София или околността) :)
Стефан - майстор
lazov85 написа:
Разглеждах каталог ... :)
Навлезе в моята любима тема. Тия каталози са създадени от.... познай кой? Всичко стандартно е лесно преодолимо. Врати, ключалки, СОТ, и т.н. Опитай да мислиш нестандартно, и като крадец. :lol: Комбинирай електронно, механично, и всякакъв вид заключване, според въображението ти. Използвай елементи на заключване, защити, и блокировки.
Конструкцията на вратата също е от значение.

Голям смях падна с мен. Но след час, след като не успях да отворя собствената си врата. Когато изпаднах в матова ситуация, жена ми се сети за комбинацията. :lol:
ArturDent - Почти Безобиден
lazov85 написа:
... а пък има и сигурна охрана на двора (90кг каракачанка) + СОТ.
Каракачанката се преодолява с 10лв. - една мнооогоо голяма пържола. Освен ако псето не е минало през специално училище.
За телевизори и т.н. не се къхъри, зулумите които правят крадците са по-големи от откраднатото от тях.
Повечето кражби в къщи стават през вътрешния двор - там по-малко хора ги виждат...
Абе спасение няма - в списъка ли си ....
Застраховката оправя малко положението, но...
torbalan - Дървен философ
врта за 1500 лева ще я отворят за същото време, за което ще отворят и врата за 2500....
за два пъти по-малко време ще минат през прозорца...

поръчай си дървена врата, дето да ти уйдисва на дограмата и си питай питанката :)

аз съм с две входни (на северната и на южната страна на къщата) и изглеждат така : http://picasaweb.google.bg/dimitar.j.st ... 6836447986
lazov85 - помощник
torbalan написа:
аз съм с две входни (на северната и на южната страна на къщата) и изглеждат така : http://picasaweb.google.bg/dimitar.j.st ... 6836447986
Е твоята си изглежда супер :) И видях и изолацията ти .. ама май не е в тая тема мястото да пиша и за това .. ще разггледам отделната секция за Изолации .. че и там се двоумя :)
FMaster - специалист
ArturDent написа:
Човече ти имаш прозорци ;) ...
Това е единствения точен и верен отговор, ако искаш и за 5000лв. врата си сложи, през прозорците, каквито и да са те(дори и секюрити обков да имат) се влиза за секунди !!!
Успех!

Тема "Входна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: