Ел. инструментите. Консумативи.
rolls - специалист
Rumen Iankov написа:
rolls написа:
Въобще не харесвам Спарки, а камо ли да го предлагам на хората, НО това тук е доста по-добре от тоя зеления Бош, дето си го посочил.

Rumen Iankov написа:
... Изкъртих 4 бани и се развали. ...
Е ти малко си се поолял май ... :)
Е какво да правя нали трябва да се използва.Иначе за бетон пробива ,но е тежък за работа.По-рано имах Крес ,но за 2 години меше 3 на ремонт и като му изтече гаранцията ми искаха 170лв за ремонт и си купих този за 200лв.
:? Bosch PBH 2000 RE - Тегло 2.2 kg. :?
Е ти колко по-лек искаш да е. Да не си 45 кила с мокри дрехи бе? Не че аз съм някой Аполон, ама моя Бош е 3 кила и не ми тежи толкова. А доста често цял ден дупчим трасета за кабели по тавани.

Другото е, че тия перфоратори са перфоратори, не къртачи. То май даже си го пишеше, че е за леко къртене, а и факта че т'ва си е зелен Бош Made in PRC сам се сети за какво става въпрос.
marian1 - майстор
Предложих му хилти-Т2 ама ни дума ни вопъл ни стон .... :lol:
Chefo77 - майстор
И двата посочени перфоратора съм ги ползвал по много и смело мога да заявя, че не са нищо особено. Когато вземах перфоратор за себе си (използвам го главно за пробиване на 6 - 10 мм дупки в плоча и за къртене тук-там), се спрях на Kress 800 PE и мога да ти кажа, че нямат нищо, ама нищо общо като машини. Смятай нагоре за какво говорим.
А Bosch зелена серия повече нищо няма да си купя. Ако ще е Bosch - само синьо.
jekasus - майстор
Човека ще си прави 90м2 таван ,а не да работи професионално с перфоратор. И Райдер за 60 лв. ще му свърши работа а разлика от парите да инвестира в повечко вата за изолация и в повечко бира за охлаждане на работещия с Райдера. Пак ,че не почнахте да предлагате някоя по-скъпа машинария.
rolls - специалист
jekasus написа:
Човека ще си прави 90м2 таван ,а не да работи професионално с перфоратор. И Райдер за 60 лв. ще му свърши работа а разлика от парите да инвестира в повечко вата за изолация и в повечко бира за охлаждане на работещия с Райдера. Пак ,че не почнахте да предлагате някоя по-скъпа машинария.
vasilevn написа:
... или дайте съвет за друг перфоратор на подобна цена до 230 лв. ...
Да го напише човека с още по-големи букви ли? :?
torbalan - Дървен философ
е това е симпатично, но идея нямам дали ще става за дупчене в бетон...

http://www.varo.com/product-detail.asp? ... OW%2030050

всеки случай, както ми изгоря дрелката, ако има от къде да се купи и не ме депресира цената - бих си взел :)

п.п.
не знам защо, но като го направя линк - нищо не става... за това - копи и пасте :)

п.п.п.
http://ns.techno-bg.com/?town=%D0%BF%D0 ... 643&type=t

имало от де да се купи :)
marian1 - майстор
торбалане,това което си посочил е бормашина,не е перфоратор-с това производителност НЪЦКИ :lol: или найн....айде колега виж ми обявата за хилти т2 и да си стиснем ръцете 160 лв са екстра за такъв перфоратор!
jekasus - майстор
rolls написа:
jekasus написа:
vasilevn написа:
... или дайте съвет за друг перфоратор на подобна цена до 230 лв. ...
Да го напише човека с още по-големи букви ли? :?
Видях го . И за това предложих този вариант, щото няма смисъл да купуваш скъп инструмент,като после го хвърлиш в мазата да събира прахоляк. За такава работа си има хоби-инструменти.
housedoktor - майстор
На твое място бих си взел един перфоратор тип "смъртник" от производител бау -бау .Друга алтернатива е 2 употреба маркова машинка.Всъщност на половината от тази цена съм си купувал и професионален перфоратор чисто нов,но...не по тези географски ширини
Chefo77 - майстор
Това за 230 лева не го видях :(
А за измислените марки ... бащата преди време си взе къртач с феноменалните 7 J удар за ... 119 лева, въпреки негативното ми мнение. "Идеята" му беше да успее да изкърти едно парче брутобетон с размери 40х60х100 см. Не съм сигурен дали му се събраха 15 минути работа преди да отпътува към сервиза.
Мисълта ми е, че няма гаранция че ще вземе нещо куче и ще успее да го изкара докрая.
Бош-а е по-бързооборотен, но по-маломощен от Елтос-а. Може би е по-добрия избор от тези два модела.

Тема "Въпрос за перфоратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: