• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
единак - специалист
Тази машина дали ще ми свърши работа за 35-40м2 гранитогрес и 50-на м2 фаянс? Не знам доколко ще и стигнат силиците с тия 450в...Не мога да разбера могат ли да се обират ръбовете на плочките под градус с нея?

машината
vladimury - специалист
Колега имам подобна машина и да ти кажа че са доста издръжливи, само дето си купих диск за рязане на JCB който беше поскъп от машината и вече нямам ядове. :)
ebahti - майстор
машинката върши работа но е подходяща за камък-бавно реже,мн. пръска и цапа......за гранитогрес и фаянс си купи дъска за рязане
единак - специалист
С дъската може ли да се реже релефен гранитогрес и как става?

Предполгам, че на това казваш дъска...
jekasus - майстор
Аз се замислям за подобна ,само че по евтина .Има в Практикер на Budget за 400 лв.
Изображение
ebahti - майстор
единак написа:
С дъската може ли да се реже релефен гранитогрес и как става?

Предполгам, че на това казваш дъска...
да това е....значии може да се реже ама зависи и от гранитогреса,ако е мн. релефен и дебел си требва опитна ръка. на мен лично за 15г. само 2 пъти ми се е случвало да не мога да отрежа плочката
единак - специалист
Нещо много се меракландисах за тия машинки, електрическите. Ще слагам и камъни по двора, та ми се иска и за това да я използвам. Чета всякакви ревюта от хора, които ги ползват. От някои се оплакват, че им горял мотора/точно към тях се бях насочил, че са по 750В/, но повечето от това, че водата много пръскала и цапала. Освен това водачите не ставали за използване след второто рязане. При по-маломощните, ок 450В, им задържал диска при дебели плочки.
Въпрос. Има едни с диск 110мм и други с диск 180мм, естествено и дълбочината на сряза е различна. При първите 20мм, вторите до 33мм. Ще ми се да е с 33мм сряз, но има ли смисъл?
И колко вата трябва да е минимално, за да може без проблем да реже грес?

Освен онази в началния пост гледам и тия двете/нямат ревюта/

einhel

vitrex

Разлика в цените има, а в другото...?
ebahti - майстор
Пиклива история,камъка си го режа с флекса-по бързо става,а и ме мързи да вадя машинката,да се цапам с нея и после разглобявам и да я мия,ако имаш кинти по добре си вземи оная от снимката за 400лв. Вервай ми тия машинки са за съвсем дребни,любителски дреболии, по дебел камък не режат!!!
единак - специалист
Взех ейнхел-а. Първи впечатления, само от оглед. За разлика от другите, които разглеждах, масичката и водача са метални. За да се реже под 45 градуса се мести цялата масичка, около диска. Ваничката за водата не прилепва съвсем плътно до стените и оттам се стича вода навсякъде.
Направих един-два опита с една тротоарна плочка и една плътна тухла. И при двете не се усети никакъв тормоз на двигателя. Тухлата я разрязах по дължина на два пъти, защото диска реже само до 33мм, а тя е по-дебела.
Когато опитах да отрежа под 45 градуса, установих, че сряза минава дори над ръба. Примерно, ако искаш да отрежеш плочка под 45 гр диска ще захапе няколко мм от глазурата. Реших проблема, като изпилих ръба на водача, така, че диска да е в самия водач и сега си идва нормално.
Единствените доработки за подобряване комфорта на работа са изпиляването на водача, за пълноценно рязане на 45 гр и подобряване на оттичането на водата. За второто си мисля да сложа едно силиконово ръбче да вкарва всичко обратно във ваничката или да сложа цялата машина в нещо, че като тече да не олива навсякъде.
Засега толкова, след месец ще съм запукал плочките и ще дам по-пълноценен коментар. Пък и за £45 - толкова.
pavkatay - майстор
'ейнхел'-а от първия ти пост го имам от две години,но съм го ползвал само за моята баня.
свърши ми перфектна работа, но трябва да му смениш диска с по-читав.
иначе моторчето му трябва да се жали-за профи работа не става.
а колко вода тече докато режеш-не е истина.
този син 'еинхел' може би е подсигурен по-добре енергийно и щети свърши работа .
  • 1
  • 2

Тема "Машина за плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: