Най - вълнуващия въпрос зимно време.
guns3 - помощник
Колеги искам да ви попитам за съвет и помощ за тръби PEX (полиетилен) с алуминиева вложка???
Та днес реших да търся да си купувам такава тръба защото ще почвам да си правя парно на вилата но така и не си купих защото обиколих около 10 магазина и на 90% тръбата беше Китайска а на едно място дори и Тайванска??!! А все пак държа да си взема по-качесвена тръба и търсих среден вариант Италианса или Чешка или нещо подобно като произход (Немската е на високи цени за съжаление) -Но така и не намерих среден вариант и още продължавам търсенето!! И искам да ви питам ако някой знае къде във София мога да си взема Италинска тръба да ми даде адрес и ориентировъчна цена ,защото Китайците са заляли пазара!!! А преди години си спомням че навсякъде по обектите тръбата която се използваше беше Италианска!! Дайте ми съвети и препоръки за този вид тръба защото нямам пари за медни и друг вид тръби!!!!
Благодаря Предварително!!!! :)
Transporterr - специалист
в горубляне в магазинчето за камини имаше испанска, в дружба пък е една голяма фирма имаше швейцарска някъде около 2-та лева на метър
Швейцарската съм я тествал на няколко прегрявания до към 110градуса и издържа за сега в отворена система
guns3 - помощник
satansho написа:
в горубляне в магазинчето за камини имаше испанска, в дружба пък е една голяма фирма имаше швейцарска някъде около 2-та лева на метър
Швейцарската съм я тествал на няколко прегрявания до към 110градуса и издържа за сега в отворена система
Да ти кажа и аз чух че Швейцарската на HakaGerodur че била Добра и е на добра цена около 1.30лв. метъра ф16!!!!! И може би ще купя Швейцарска!!!! :)
Transporterr - специалист
Швейцарската Haka не е за 1.3лв метъра , за съжаление
мисля че някъде 2.05лв беше крайната цена на 20мм в дружба за 16мм може и да е така
guns3 - помощник
Прав си ф20 е малко над 2лв. а ф16 е на около 1.30лв.!!!!
naskov - майстор
Аз работя само с Хака. Много е добра. Сивекс на Искърско шосе я продават-Бизнес Център Европа. Имат с различни дебелини на алуминиевия слой
tsvetelincho - напреднал
Белгийска тръба- Термодизайн Тотал на Черни връх.
....и малко пояснения няма немска тръба правена в Германия под 2,7 лв..Просто там хората работят за пари.Колкото до италианската- то не се знае, все пак мащината дето изписва надписите на тръбата струва само 3000 лв. :-D ...
axial - напреднал
Провери цените и на HERZ. Преди година и половина купих ф16 за подово (от представителя им за БГ) за около 1,80 лв./м. Тръбата беше произведена в Германия.

Тема "Помощ-Съвет за PEX (полиетилен) тръби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: