Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Илиян Илиев™ - майстор
Pooh написа:
Илиян Илиев™ написа:
Ясно де. Аз питам на бетон как се монтират.
Може ли да покажеш за по-простата аудитория, като мен, бетон по този начин извит и подготвен за шпакловка ?!?!
Не искам да пълня темата на човека с мои снимки, но ще ти дам линк към тема, в която всеки ръб е лично монтиран, измазан и шпаклован от мен.

Точно същите извивки няма но има подобни. А дори съм сигурен, че ще забележиш и някои доста по сложни извивки.

На въпросните снимки няма дори 1 квадратен сантиметър гипсокартон, всичко е тухла и бетон, а стълбището е предимно от второто плюс полагащата се стомана. :wink:

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... sc&start=0
Илиян Илиев™ - майстор
Dain написа:
Щом толкова настоятелно питаш,ковеш със стоманени пирони или с пистолет Хилти и после по реда си-шпакловаш :-D ,PP-Досега виждал ли си отливани фигури от бетон :? ...
Досега не съм успявал да забия стоманен пирон целия в изсъхнал бетон, ако пресен може и да стане. Освен това главата на пирона би създавала проблеми, ако случайно пирона успее да влезе целия.

На човек занимаващ се с мазане и шпакловка би му стъпило малко скъпичко да си купува или наема пистолет хилти заради монтаж на извити лайсни по 1-2 пъти в годината. Все пак "отливани фигури от бетон" както ти ги наричаш не се срещат под път и над път.

п.п. Нали прегледа линка от предишния ми пост преди да напишеш още някоя простотия за стоманените пирони и отливаните фигури от бетон. :wink:
Pooh - майстор
Илиян Илиев™ написа:
Не искам да пълня темата на човека с мои снимки, но ще ти дам линк към тема, в която всеки ръб е лично монтиран, измазан и шпаклован от мен.

Точно същите извивки няма но има подобни. А дори съм сигурен, че ще забележиш и някои доста по сложни извивки.

На въпросните снимки няма дори 1 квадратен сантиметър гипсокартон, всичко е тухла и бетон, а стълбището е предимно от второто плюс полагащата се стомана. :wink:

Добре, убеди ме. Сега остава да ме убедиш, че ръбохранителят е плътно по бетона, защото при гипсокартона имаш зададена равнина (картона) и ръбохранителят трябва да легне плътно, а при шпакловка на стълбище примерно ръбохранителят ти служи като майка и после пълниш. Може и аз да бъркам, но лепене с гипс и лепене с шпакловъчна смес са различни неща.

Не го приемай като заяждане, но и самият раздел, където е пусната темата ясно говори за кой от вариантите пита човека. Ще си позволя да пусна 2 снимки за илюстрация на следният пост:
svetliopi44 написа:
Първо я хващаш с такер ... после я шпакловаш.

Прикачен файл

Изображ.108.jpg
... после я шпакловаш.
Изображ.108.jpg (12.4 KиБ) Видяна 4597 пъти

Прикачен файл

Изображ.107.jpg
Първо я хващаш с такер
Изображ.107.jpg (14.72 KиБ) Видяна 4597 пъти
Dain - специалист
Не,не го бях гледал,защото писах преди това,и не ръся простотий,а майтапи,и като разгледах линковете пак никъде не видях криви фигури от бетон на таван .И така,стига с тия тежки тавани,я дай акъл как да си направим пушилня за мръвки. :-D
subzero - специалист
то се е видяло че ще си купувам такер а и като гледам не са скъпи :) а я ми кажете има ли значение с колко мм скобички ги захващаш и кои на добре хващат, а и само от горната страна на лайсната ли захващате или от двете?
Илиян Илиев™ - майстор
Pooh написа:
Илиян Илиев™ написа:

Добре, убеди ме. Сега остава да ме убедиш, че ръбохранителят е плътно по бетона, защото при гипсокартона имаш зададена равнина (картона) и ръбохранителят трябва да легне плътно, а при шпакловка на стълбище примерно ръбохранителят ти служи като майка и после пълниш. Може и аз да бъркам, но лепене с гипс и лепене с шпакловъчна смес са различни неща.

Не го приемай като заяждане, но и самият раздел, където е пусната темата ясно говори за кой от вариантите пита човека. Ще си позволя да пусна 2 снимки за илюстрация на следният пост:
svetliopi44 написа:
Първо я хващаш с такер ... после я шпакловаш.
На някои места ляга плътно, на някои не. Зависи как трябва да се оформи. Все пак бетона не е прецизен като гипсокартона.

И явно май нещо не сме се разбрали:

С въпроса който зададох не съм искал да доказвам нищо. Просто използвах темата за да се обърна към Светльо за съвет. Зададох го съвсем сухо и кратко, защото той самия е добре запознат с темата.

Естествено веднага се появиха зяпачи. Едни по-умерени, други по-несдържани и продължаващи да простеят, като едва ли не зоват народа да си правят балконите от гипсокартон.
Илиян Илиев™ - майстор
Dain написа:
Не,не го бях гледал,защото писах преди това,и не ръся простотий,а майтапи,и като разгледах линковете пак никъде не видях криви фигури от бетон на таван .И така,стига с тия тежки тавани,я дай акъл как да си направим пушилня за мръвки. :-D
Заповядайте господин Лека Крива Фигура на таван. :wink:

Прикачен файл

maz_028_154.jpg
maz_028_154.jpg (31.09 KиБ) Видяна 3939 пъти
Dain - специалист
Това е прекъсната плоча(балкон,тераса),я кажи нещо за пушилните,видях твоя тема по въпроса и ми харесаха мръвьйете :-D
Илиян Илиев™ - майстор
Питай в другата тема де.

Имам колега от северна Румъния, той ми каза, че като заколят прасето опушват почти всичкото месо. Споменавал ми е че го опушват по няколко дни, а не като мен за няколко часа.

Ако искаш ще го разпитам за подробности и ще пиша.
Dain - специалист
Ееее,добре че се разбрахме Илиян Илиев™,ти си ги лепи както искаш,но мойто мислене е,че е мноооого трудно,нещо като,как се оправят таралежите,еми мноооого внимателно :-D.А за мъфките се сетих по името,ама преди се беше боядисал в синьо,сигурно си сменил отбора(майтап,да не се вържеш).Така,по въпроса за мръфките,в кой отдел беше темата(гледал съм я отдавна),искам да питам ентусиаст,а не професионалист,оти дека те много знаат :roll: ,и те сега ти се извинявам за тъпните,ама не може само за работа я,требе и за ядене,и за пиенье да си говорим,оти че се удръвиме :lol: .

Тема "шпаколвка на гъвкави лаисни ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: