• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
Dain - специалист
Много си прав sek.1,ама минах без менгеме,дадох на жената да държи звездогаечния ключ и го заклиних,а аз с парцал в двете ръце иииииииииии-лагер. :-D
sek.1 - специалист
Сега само сложи хубави лагери на ротора и ще искара поне още толкова безаварийно. Аз обикновенно в тия машинки слагам SKF за да не разглобявам пак след месец два а и по закона на Мърфи машината се чупи точно когато ти трябва най много :-D
Dain - специалист
Ами ще се купуват SKF,FAG, KOYO, NSK, TIMKEN, NTN като няма оригинални като ВМЗ :-D.РР-машината е купувана преди 15-тина години и добре се е потрудила. :cool:
sek.1 - специалист
В тия машини никога от завода производител не са влагани български лагери или немски или SKF . Защо ли ??
Dain - специалист
Не знам дали са слагани,но аз видях това.. :?

Прикачен файл

PIC04217.JPG
а този не е здрав..ебахти и големия лагер стана
PIC04217.JPG (64.68 KиБ) Видяна 3576 пъти

Прикачен файл

PIC04216.JPG
този е здрав..
PIC04216.JPG (90.94 KиБ) Видяна 3576 пъти
sek.1 - специалист
Да не е отварян за нещо преди ?? Отворил съм сигурно поне 50 български флексове и бормашини за първи път след завода и в тях не съм видял български лагер. Даже и резервните ротори които идваха като резервна част и те бяха основно с немски лагери.
Dain - специалист
Хей sek.1,няма значение какви са и от кога са,по важното е че машината е разглобена и подготвена за ремонт при закупуване на лагер и втулка.Още утре ще видя на каква цена ще ми ги предложат на пазара на Долни Богров,там идва човек с машини и части специално за Спарки,и все пак горе долу какви цени трябва да очаквам за лагер и втулка,ако имам инфо ше бъда подготвен,нали сам на пазар.Благодаря предварително. :-D
Dain - специалист
Благодарение на мъдрите съвети флекса е оправен за 8,50ст.Лагер,маслообираща втулка,шайба(защото нямаше) и гумена втулка-уплътнител за лагера в другия край на ротора. :cool: .Успех на всички майстори.За това в сервиза ми търсеха 30-тина лева,та с разликата купихме разсад :-D .
  • 1
  • 2

Тема "Машината ми се повреди." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: