• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всички въпроси за вилата.
pipbel - майстор
Модела е това което е показано на снимката, но само като очертания, не ми харесват облицовките и визията му.

Сигурен съм че мойто творение ще е по-естетично.
Основата е бетонна площадка.

Всякакви съвети и насоки са сърдечно welcome

Прикачен файл

1_big.jpg
1_big.jpg (98.81 KиБ) Видяна 18868 пъти
Последна промяна от pipbel на вт май 04, 2010 1:57 pm, променено общо 2 пъти.
единак - специалист
Док, направи си я сам, най-малкото за да натриеш носа на хората с прекалени финансови претенции.... и да се реши най-накрая оня спор, че доктор може да зида, ама зидар не може да оперира. Белким се пренаредят идиотиите и заплащането се ориентира в правилната посока.

Иначе, прегледах линка и обясненията. Според мен, ако опреш наистина до там да си я правиш сам, я направи по друг начин. На тая на няколко места се виждат грешки, не си струва, доста аматьорски е правена.

Изследвам от доста време технологията на строене на камина, айде ББК на двора и картината поизкристализира. Има няколко основни правила, които не бива да се пропускат. Тук има доста писано как се прави, за съжаление само между редовете се прокрадва по някоя тънкост, която иначе се пропуска. Въпреки това, не мисля, че е философия, само време и пари да имаш.

Самата пещ колко искаш да е голяма, вътрешен размер? Нивото и с нивото на ББК ли да е или вдигнато?
Колко искаш да ти е голяма вратата, защото от там зависи дъното на ББК-то, оттам пък лицето, дълбочината... комина и т.н. Сигурен съм, че си ги проверил тези работи, ама все пак дай насоки на майсторите.

Сигурно си проверил и в бг ремонти, където Драго доста щедро споделя информация, струва си да се погледне.

Впрочем на снимка 120, ееееххх...сиера невада.... много ми беше харесала.
pipbel - майстор
Док, направи си я сам
Мдааа, не го изключвам този вариант.
Както казах горе - deadline - 10 Юни.
Проблема както винаги е времето.
Вече имам представа и за него - около 10 дни отнема за absolute beginner да се справи с горната задачка.
Справка: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 8&start=30
Стефан - майстор
единак написа:
Док, направи си я сам, най-малкото за да натриеш носа на хората с прекалени финансови претенции.... и да се реши най-накрая оня спор, че доктор може да зида, ама зидар не може да оперира. Белким се пренаредят идиотиите и заплащането се ориентира в правилната посока.

.
И аз съм на това мнение.
Пещта от твоя линк и на мен не ми допада. Виж този линк http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... =%EF%E5%F9
Успех! И не обръщай внимание на скъпите майстори.
ebahti - майстор
далече си ми,иначе бих ти свършил работа........ :)
ralev - специалист
ebahti - Комбинирай го с почивка на морето O:) Очакваме снимки от така сложното съоръжение с космически и таини технологии дето са секретни.
Transporterr - специалист
pipbel написа:
- направи си сам
И без това вече имам достатъчно ноу хау информация посъбрана :cool:
e това вече ми харесва, айде като стигнеш до там (а едно гадно пиле ми нашепва че неминуемо ще стигнеш) ша помагаме с съвети и идеи(главно) :wink:
pipbel написа:

предлагам бонус на майстора от 15% отгоре на цитираната сума при успешно изпечено (и вкусно) първо агънце.
:cool:
а това още повече :)
ще ти се разтопи душицата като гледам ама, кво да праим такива сме си първом с гьостерицата трябва а после с агънце -багънце :roll:
само една бегла забеуежчица не давай на никой да я пали по рано от 10-на дена след като е иззидана пеща едно от нещата заради които не става за 5-6 дена както някой тука ентусиасти казват са мокрите процеси -справка бетона набира якост за 28 дена, е не казвам да го чакаш 28 дена но не припирай за да не плачеш после :)
Последна промяна от Transporterr на пон май 03, 2010 9:46 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
Щом ще правиш барбекюто сам , след 10 июни мога да мина някой ден да помогна .Лятото съм на Златни .
П.П.- За една бира какво ли не прави човек :lol:
pipbel - майстор
ша помагаме с съвети и идеи(главно)

satansho - към тебе имам 2 много конкретни въпроса.
Точно ти не вярвам да не си чувал за вермикулита, сигурен съм че и го ползваш в някой случаи.
http://www.pestimenergia.bg/shop/produc ... tuhli.html
Въпросите:
1.Това на снимката - как се лепи за бетон, с термичен теракол на Боро ли ?
2. Знам (тоест чичо Гугъл знае всичко) че има и насипен вермикулит и че произвеждат и у нас. Имам им данните.
Какво ти е мнението за използването му примесено с цимент за под пода на пеща ?
svetliopi44 - Чирак...
Бе аз като гледам ,тоя от линка се утрепа от работа и накрая едно нищо ... :?
То тук отдавна има скосени тухли за сводове ... трапецовидни ,четвъртини и всякакви удобства...
Мен ако питаш поне месец да не се пали силно ... а и теракола е нож с две остриета ... ако не си работил с него може да береш ядове.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Ще зидкам дворно BBQ с пещ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: