• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
torbalan - Дървен философ
направи го на ивички и всяка ивичка хващаш с винтче...

после - яко шпакловане...
vessselinov - специалист
torbalan написа:
направи го на ивички и всяка ивичка хващаш с винтче...

после - яко шпакловане...
От това се притеснявам шпакловането. Повече съм съгласен да огъвам 10 пъти, ще опитам и други методи и ако не се получи може и така да стане.

За носещите CD-тата на кръстосаната решетка - колко са необходими за този таван?

Ватата имам минерална URSА 5см (не е каменна) ще свърши ли работа? Четох теми че във ватата се образува мухъл, конденз, слагат се найлон, това при положение че отгоре на мен е отопляем апартамент не е нужно нали? :cry:
torbalan - Дървен философ
аз опит нямам, ама от любопитсво питах момчето, дето работи в къщи как се правят тез неща...

това обяснение той ми го даде ;)
така че - тренирай шпакловане ;)
simeonov_74 - специалист
При положение,че правиш 1-во ниво и второ със скрито осветление, моят съвет е да се откажеш от двойната скара, освен ако височината на стаята ти е не по-малко от 2,70см. Двете нива със скритото осветление и двойната скара ще свалиш минимум 20см от тавана, така че си направи сам сметка дали ще те устройва височината на стаята в завършен вид.

За огъването на картона си вземи иглен валяк, като на снимката, ако искаш по-малко да шпакловаш. Дупчи се винаги от страната която огъваш навътре. След като си го надупчил, взимаш една гъбичка и почваш да мокриш дупчената страна докато омекне гипса вътре, като внимаваш да не намокриш хартията на обратната страна(понеже при огъване се къса). След като си се убедил че гипса се напоил с вода, взимаш парчето картон и го монтираш на УД-то внимателно и постепенно, като не завиваш винтовете докрая(тях ги донавиваш на следващият ден като е изсъхнал гипса).За по сигурно направи една две тренировки напразни за да схванеш колко да мокриш картона.Успех!!! :)

Прикачен файл

bscap0007_103.jpg
bscap0007_103.jpg (37.12 KиБ) Видяна 14067 пъти
ralev - специалист
Няма какво да му се плашиш на шпакловането, шпакловаш - шкуриш, шпакловаш - шкуриш и т.н. до като ти хареса краиния резултат. Като не ти хареса шкуриш и пак от начало
sasooooooooo - "специалист"
12,5 мм картон не можеш да огънеш.
Огъва се само 9мм.
ivanovrg - специалист
колега,като гледам говориш за огъване на една лентичка от 10 см картон

не че е невъзможно,но щом не ти се получава
нарежи лентичката напреки през 5 см
на двата крайни кръга от фигурата режеш отзадната старна
на средния отпрад
после като сложиш лайсната за ъгъла тя и без това си иска пълнеж,лесно ще го шпакловаш
vessselinov - специалист
sasooooooooo написа:
12,5 мм картон не можеш да огънеш.
Огъва се само 9мм.
Купих 9 мм ГК, пробвах без да го мокря, (не се сещам кой колега беше писал с тиксо) - стана. Значи като дойде времето да огъвам и с тиксо ще облепям външната страна и ще перфорирам, ще го намокря и ще стане. :) Тази седмица ще проверя и за 6мм може ли да намеря(не съм в София ще търся във Варна). Реших вече ще правя тавана с двойна скара, с 12.5мм ГК, а второто ниво извивката ще е с 9мм. Имам още работа по стените и прозореца но скоро го почвам.
Кажете ми на колко см да сложа носещите CD-та и през колко см да слагам директни окачвачи на тях...
The_FAN - специалист
е как да не може да се огъва 12-ка :lol:

а сега и 6-ца да си купи човека... цената знаете ли му на 6-цата?
А че се слага на 2 пласта ?

Пишете като сте сигурни в информацията си - не обърквайте хората...
vessselinov - специалист
Първото ниво ще го правя с кръстосана скара на 2 нива. Намерих схеми на KNAUF за допустимите разстояния на носещите и монтажните CD-та.

Въпроса ми е към хора с практика - малко ли е разстоянието, ако от тавана оставя 10-12 см до долния край на UD-та. Смятам 4-5 см вата, 3 см носещо CD 3 см монтажно CD. :|
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "ВЪЗМОЖЕН ЛИ Е ТОЗИ ТАВАН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: