• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
petkomz - специалист
Благодаря на всички и за помощта и за похвалите! Друго си е удоволствието когато сам си направиш нещо! :-D Ще снимам и с обзавеждането как е, за да видите.
п.п. Почнал съм ламинирания паркет, дали пък да не кача снимки и от него в някоя друга тема... :? :)
bobiavto - специалист
Здравей колега. Първо поздравления за тази красота, моята жена като го видя и веднага ме изюрка и аз да правя нещо през почивните дни. :axe: . Та имам няколко въпроса: Какви размери са УД и ЦД за фигурата за стената и нишите - за тавани или профили за стени?
Тъй като и при мен едната стена е външна, смятам да сложа вата и след това върху нея са слага найлон, така ли е?
При мен всички стени са от тухла четворка, доста изчетох във форума и разбрах , че това е една от най-неблагодарните работи. Може ли тогава да си направя първо предстенната обшивка и след това да закача УД за тавана за нея?
Благодаря предварително за отговорите.
petkomz - специалист
:winken: Привет! Радвам се че ти харесва моята работа!
И за тавана и за стените съм ползвал само CD (60/27) и UD (27/28 )профили.
Последователността на работата е - конструкция, вата, пароизолация, гипсокартон.
И при мен стените са само от тухли 4-ки, ама това да не те притеснява! Аз в началото започнах да пробивам с перфоратора, но с него някои тухли се начупиха и съответно дюбела не държи, та продължих с ударна дрелка без да натискам много и стана добре.
Няма проблем да направиш първо стените, а после тавана ( това го препоръчват и повечето колеги от форума, защото след като си изправиш стените после ти е много по-лесно с тавана), аз точно така го направих- първо стената с фигурата, после тази с прозореца и накрая тавана.
Това ми е първата работа с гипсокартон, но ще се радвам ако с нещо мога да ти помогна, а съм сигурен и че доста от колегите ще се отзоват!
:)
Stass - напреднал
Привет, колега !
Искам само да изкажа благодарности на автора и на отговорилите за хубавата тема. По някакво стечение на обстоятелствата, точно сега и аз се занимавам с изграждане на конструкция за ГК(само че в баня) . Имах известни неясноти относно някои решения, но тук намерих отговорите на въпросите си ! Наистина з апореден път се убеждавам , че този форум би могъл да бъде много полезен !
Свършил си невероятно красива работа, за което те поздравявам !
geshuto - помощник
благодарение на този форум и всикичкия снимков материал и обеснения от хора занемаващти се с тези неща доста хора откриват че стига човек да има желание и хъс всичко се постига и най важното че си го прави сам :?:
ivanovrg - специалист
geshuto
мисля ,че аватара ти нe e подходящ за този форум

а иначе верно е много хубаво да си направиш нещо сам

но така икиномиката ще забуксува :-D
парите са за да се харчат и да преминават от ръка на ръка

като не си извикате майстор на който да платите
той няма да има пари да иде да си купи хляб
от там хлебаря намя да има пари за автомонтьор,а пък той пари за майстор

и така никой няма да има
затова държавата ни е на това деридже
geshuto - помощник
е така е но в бг всеки иска да те прекара а и аман от набедени майстори :)
ivanovrg - специалист
това с набедените майстори е друг проблем на държавата ни
но пак хората сме си виновни
всеки иска да му излезе по евтино и се доверява на друг някой си,който твърди че е майстор
вместо да си наеме фирма с нужните документи ,застраховки и препоръки от други клиенти

но пък тогава идват проблеми(препръките са фалшиви,застрахователите неискат да изплащат и съдилищата немогат да усъдят фирмата за неизпълнение на договора)
бе чудо държава сме си

затова по добре НАПРАВИ СИ САМ :-D
geshuto - помощник
да точно така а и эатова е тоэи форум :?
petkomz - специалист
Като си преглеждах темата и забелязах че не съм си спазил обещанието да кача снимки с обзавеждането! :ops: Поправям се! :)

Прикачен файл

PIC_1756.JPG

Прикачен файл

PIC_1755.JPG

Прикачен файл

PIC_1754.JPG

Прикачен файл

PIC_1753.JPG

Прикачен файл

PIC_1752.JPG
  • 1
  • 8