Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
тонито - специалист
ситуацията е следната...стената е почистена мноо добре,грундирана е с боро контакт и е мината една ръка с боро шпакловка.От тук на татък е самия въпрос:започвам да мокря с валяк стената(не мноо така че да тече вода по нея)и нанасям 2 ръка.Ще се боядисва след около 3-5 месеца.Ще има ли някакъв дерт?
velsi - Почетен майстор
Дерт=грижа
тонито - специалист
Извинявам се за лапсуса:)
Ще имам ли проблеми после след като мокря стената и после шпакловам.Мерси
velsi - Почетен майстор
Не разбирам защо трябва да я мокриш?
тонито - специалист
ами така ми върви по-добре шкаловането
crez - майстор
тонито написа:
ами така ми върви по-добре шкаловането
Првилно постъпваш,шпакловането става лесно и качествено ако се работи 1-2 дни след нанасяне на мазилката,ако минало много време трябва да се мокри непосредствено преди шпакловката (по добра адхезия и елеминиране на праха). Най добре това се прави с бояджииска машина,валяка нанася много течност първоначално, а пулверизатора дозира течноста.
тонито - специалист
Благодаря ти много.Мерси:)
velsi - Почетен майстор
Чак пък бояджийска машина... Една бутилка от някакъв препарат с помпичка ти е напълно достатъчна. Едва ли ще шпакловаш десетки квадратни метри.
тонито - специалист
velsi написа:
Чак пък бояджийска машина... Една бутилка от някакъв препарат с помпичка ти е напълно достатъчна. Едва ли ще шпакловаш десетки квадратни метри.
Чак пък маламашка..........човека просто изказа мнение за различните видове...Нека сме благодарни на таквиз ора............

Тема "въпрос?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: