Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
pavkatay - майстор
vyrhara написа:
Тавана никога не е крив изцяло от единия до другия край- обикновено кривината започва на 1/3 от единия край, така че трябва да се намери най- ниската точка и да се изправи с гипсокартон и да се нивелира, пък за дограмата няма грижи- не се виждат 2-3 см. на 5 метра.
точно тани е написал истината. дограмата( монтирана както трябва) ще се яви база и не 2-3 , ами и 1 см ще се вижда.
Тани - модератор
pavkatay написа:
vyrhara написа:
Тавана никога не е крив изцяло от единия до другия край- обикновено кривината започва на 1/3 от единия край, така че трябва да се намери най- ниската точка и да се изправи с гипсокартон и да се нивелира, пък за дограмата няма грижи- не се виждат 2-3 см. на 5 метра.
точно тани е написал истината. дограмата( монтирана както трябва) ще се яви база и не 2-3 , ами и 1 см ще се вижда.
А не ме питай какъв е зор да "изправя" с обръщане на прозореца поставена на криво дограма! С разлика от 1 см на 50 см дължина! Не е лошо да го снимам за " майстори менте" :-D :-D :-D

А кривината може да се види и по друг начин- ако пода е нивелиран , а тавана не - когато завесите са близо до пода има вероятност в единия край да се влачат по пода а от другия край да висят на няколко сантиметра от пода .
simeonov_74 - специалист
Тани написа:
И тогава пък ще е крив тавана спрямо дограмата :)
По добре там да е криво, отколкото челото на тавана. Аз за това споменах, че крив таван се изправя с гипсокартон през цяло, а не по начина по който той иска :)
Tehni4oR - напреднал
Здр колеги!
Днес стартирах проекта и естественно започнаха да излизат съвпътстващите малки проблемчета.
Първо се оказа че , дюбелите който бях взел (6х60) са дълги и като се отворят в тухлата (четворка) излизат с 1см назад и тогава заклинват, смених ги с 6х40 и работата заспа. Другият момемт е че, улучих на няколко места фугите м/у тухлите и дюбелите не хващат, в такива случай какво се прави? И на последно място аз ли имам проблем с боргиите или профилите са много здрави но на 5-6 пробивания и си заминават. Колкото до въпроса с изправянето на тавана, не съм започнал ремонта с тази цел просто се появи като проблем и трябваше да го заобиколя някак си. Сега пуснах UD-то на 16см. като за база взех тавана и мисля, че няма да си личят тези 2см. денивелация при 5,33см дължина. Утре започвам да дупча тавана за UD-то. А и да ви се похваля не уцелих нито един кабел...... :lol: ......за сега..... :wink:
simeonov_74 - специалист
Tehni4oR написа:
И на последно място аз ли имам проблем с боргиите или профилите са много здрави но на 5-6 пробивания и си заминават.
Искаш да кажеш че като пробиеш ТУХЛА, бургите си заминават :shock: :lol: .В това число искам да те попитам какво щеше да правиш, ако дупчеше панел :lol:
Какви са ти бургиите(да не ги взимаш от магазин за 1лев) , с какво дупчиш, че ти направо ме закопа с тези МАЛКИ проблемчета.
Tehni4oR - напреднал
Не колега друго исках да кажа - първо пробивам профила с боргия ф6 а след това слагам вида с камък на върха и с нея пробивам тухлата. Така че не ми е проблема тухлата. Инструментите не са от магазин за един лев така че, ако си решил да ми се надсмиваш ще те помоля да не ми посещаваш темата. В крайна сметка форумът е средство да си помагаме а не да се изкарваме кой е по-голям майстор..!
simeonov_74 - специалист
Форумът е в действителност за да си помагаме, но ти не си направил и малък опит да прочетеш,разгледаш и да се запознаеш с монтажа на профилите. Не ти се НАДСМИВАМ за инструмента, а просто не знаех че се опитваш да правиш дупки предварително на УД-то, което е напълно излишно. Ето ти линк http://www.youtube.com/watch?v=_8mISnWEuI0 да видиш как се монтира УД на стената(след 52-рата секунда на ведеото). Самото УД се държи на стената и директно с видиата се дупчи през него, след което набиваш дюбела и си готов. При набиването на дюбела ако усетиш че се клати(не държи), вземи черна рапидка и я завии в пластмасата до самият пирон под диагонал и спира да се клати.
Tehni4oR - напреднал
От един месец съм на тази вълна и съм прочел маса материали и видео но както има един лаф "кучето като гледало не е станало касапин" така че и при мен... На теория знаех, че трябва да пробивам директно през UD профила но днес като опитах не се получи. Явно моята видия е модел пригоден само за тухла и бетон... знам ли и взех решение профилите предварително да ги разпробивам на стената и после през отвора с видията.
Благодаря ти за видеото и най-вече за съвета с рапидката!
simeonov_74 - специалист
Tehni4oR написа:
На теория знаех, че трябва да пробивам директно през UD профила но днес като опитах не се получи.
С каква машина дупчиш?
Tehni4oR - напреднал
Та машината за пробиване се оказа разковничето на този проблем :?
Започнах с един 550Вт Енхел и УД-то го захванах за стената вчера с 300-та зора но днес като започнах да дупча тавана лъсна голата истина, че трябва нещо по-сериозно. Доверих се на една Макита която направо ме очарова за 2 часа заковах с кеф УД-то за тавана (12м.). И комшиите останаха доволни не ги мъчих цял ден както вчера...
Еми какво да се прави виноват.... :cry:

Тема "Топлоизолация на таван?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: