• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hakama - специалист
Привет, довечера искам да направя тази иначе доста зле построена печка (няма ключ, няма степени, термостат...) има едно резервоарче за вода, явно е овлажнител (неработещо)?!
Нагреветелите са керамични, не пише и колко вата е (може би 2000W), но грубо искам да сваля мощността на 1 или 2 реотана (или na 500-1000W)нощем става баня и трябва през кратки интервали - пускаш- спираш... нещо такова- :hot: :cold: ...абе смотана работа, но това е положението, а и помещението е малко.

Мислех си дали от втората снимка да издърпам един от проводниците, но не посмях:roll: Не се различават много добре и захранващите проводници като гледам #-o

Изображение

Uploaded with ImageShack.us

Изображение

Uploaded with ImageShack.us

Извинявам се за лошите снимки, сега виждам че не съм ги направил добре.
Ето още :

Изображение
Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us
Последна промяна от hakama на ср май 05, 2010 3:17 pm, променено общо 1 път.
Lazy_666 - специалист
Нищо не се вижда на тия снимки. Пусни ги по-големи, щото от тая голямата, виждам само че имаш печка.
hakama - специалист
Оправени са вече, заради поднадписите съм прецакал нещо.

ПП: 60+ потребители и никой да не напарави забележка :? Нищо имам няколко часа още :)
hygro - майстор
Подай напрежението на 1 и 2 от първата снимка, а 3 и 4 свържи накъсо. Така 4-те нагревателя ще са свързани последователно, т.е. мощността трябва да е минимална.

ПП
Щом си начинаещ, внимавай добре...
Lazy_666 - специалист
Забележи мойта забележка, колко минути след личното е. :)

А за свързването... втори глас към идеята на хигро.
hakama - специалист
А не може ли да се разкачи нещо от втората картинка и да пусна само два реотана или един?
mirk - майстор
Оригинално този турски боклук се превключва с двоен ключ монтиран от горе и още един двоен отстрани за вентилаторчето и нагревателчето на овлажнителя. Тези от горе на печката са светещи и единия комутира горния и долния реотан а втория двата вътрешни. Нагревателите нямам спомени по колко вата бяха, мисля че бяха свързано два по два последователно в паралел но също памета ми изневерява :? Общата мощност е 2kW.
Lazy_666 - специалист
По принцип ако вържеш тока на 1 и 2 а в другия край ги свържеш накъсо, може и да стане. Само че не знам дали реотана е предвиден да работи така...
На твой си риск можеш да пробваш.
Johny - майстор
Това,което е написал колегата hygro е най-ниската мощност, която може да се постигне в твоят случай.
Представи си, че по нагревателите тече вода, не ток и трябва да мине през всички тръби/нагреватели/. Почваш от началото на единият и свършваш с краят на последния, като ги обхождаш всичките.
През зимата обаче ще трябва да помислиш за ключ, защото тогава ще ти е студено.
Нищо няма да му стане на реотана, дори ще благодари за свързването. :-D
evil - специалист
според мен идеята с последователното вързване не е много добра защото мисля че ще се загуби лъчистата енергия която тези реотани отдават и ще остане само топлинната тоест нещо като влошаване на КПД :lol: аз бих се ориентирал към регулатор който да пуска и спира това чудо на техниката....регулатор от подово може би
  • 1
  • 2

Тема "Кварцова печка - намаляване на мощността (начинаещ)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: