Всички въпроси за вилата.
filmatoplo - майстор
Ясно всичко се върти окло каминката - да ви е сладко :-D
graf4e - напреднал
За сега ще го водим навес, а след това ще видим :)
Ако ви кажа, че всичко започна от една площадка за люлка, а след това се наложи да я махна от там, а беше циментирана :lol:
filmatoplo - майстор
И аз имам едно местенце в двора 3 на 4 метра , дали ще стигне за такова чудо :? твоето май е по голямо.
graf4e - напреднал
:) 3 на 5 е моето, ще стане със сигурност:) само желание да има
hristomirov - специалист
Супер!Ако не е неудобен въпроса ,колко ти струва до момента(в материали)?
graf4e - напреднал
Благодаря!
Въпроса не е неудобен.
Не съм правил точна статистика на материалите (да не вземе да ми стане лошо :) ), но доста от материалите ги имах в наличност.
Копувах само, керемиди, вата, изолация, кабели, цимент, дограма.
Но и така сметките ориентировъчно минават 2800лв.
hristomirov - специалист
Нормално...,като гледам колко старание и мерак си вложил...!Браво!Струва ми се и доста бетона за основите...това нещо с тези размери ще го ползват и пра-децата ти:)Хареса ми и нещо друго-барбекюто ти е ниско,като камина и с тази супер изолация на покрива и допълнително дограмата ...,бе човек ако зимата в къщата ти е студено,вземи си сложи едно легло в това кътче и няма да те мислим:)Още веднъж адмирации!!!Как мислиш да завършиш стените?
filmatoplo - майстор
Хе хе :) значи влизам почти в нормите , местото е в ъгъла на двора тоест има 2 стени от оградата 1,50 висока .Но е зидана със едни бетонни блокчета с отвори наподобяващи цветя 30/30 санта.Има 2 варианта -1.да взема къртача и да ги изкъртя и на тяхно место да зидам тухли или камъни фугирани. 2. ако старите форми останат -как да ги попълня отвътре да не духа и да несе гледа от улицата :? със дърво най вече ми иде идея -шпонтени дъски.Пречи ли му нещо ако покрива го покрия със воалит имитиращ керемиди , или да не развалям чара на покрива.
FMaster - специалист
Браво колега, супер първо проектче !!!
Справил си се идеално, много ми хареса и замисъла, предназначението и най-вече изпълнението ! Само едни улучета да му турнеш ... ма предполагам ще са накрая, продължавай в същия дух ... успех! :respekt:
Стефан - майстор
filmatoplo написа:
Да тегли и да не пуши камината , атмосферното налягане да не бие директно в огъня , за съжаление един майстор преди 10 години го пропусна в моята каминка ужак в двора :evil: като печеш нещо малко ти пари на очите и споменавам често майка му :wink: някога може и да го оправя .
Ето ти една идея, реализирана от мен, за добра тяга, и да не зависи от атмосферното налягане. За камина трябва да се изработи от метал, или друг негорим материал

Прикачен файл

SN850405.jpg
SN850405.jpg (79.97 KиБ) Видяна 5783 пъти

Тема "Моето първо проектче! :)))" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: