Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Neno Er - специалист
Дойде ми идея.
От сондата чрез помпа водата се подава на автомобилен радиатор, а въздуха принудително се прекарва чрез вентилатор.
"Ортработената" вода се използва за поливане или се връща във водоносния слой през друг сондаж.
На мен ми изглежда просто, защото сондата си я дупнах много лесно на ръка.
kaishew - специалист
А за по естетично и красиво може и с вътрешно тяло на климатик.Пробвано е и действа.Само помпата да не е вибрационна,че изгаря ,от опит го знам.
gorgidanchev - специалист
На тялото от климатика правил ли си накакви подобрения. :? Защото и аз се снабдих с такова .Дай повече инфо за пробите които си правил и снимки ако желаеш.
kaishew - специалист
Махнахме цялата електроника и остана само вентилатора да работи при включването му.При 12°Сна водата от кладенеца в дъното от тялото започваше да духа 16 - 17 °С и понеже водата в кладенеца бе малко около 600 литра след около 3 часа температурата се повишаваше до около 24°С и бирата в кладенеца се стопляше.

Прикачен файл

Picture 4821.jpg
Picture 4821.jpg (190.18 KиБ) Видяна 11323 пъти
Имам хидрофор.Мисля от него да захраня тялото и затоплената вода навън в райграса.Хидрофора е 600вата.Климатика ще гори повече ток...Така си мисля поне аз. :idea: Пък и хидрофора няма да работи постоянно.Допре ли съм го замислил. :? Някой да подскаже за нещо по добро. :? :? :?
Последна промяна от gorgidanchev на чет май 06, 2010 10:08 am, променено общо 1 път.
Имам хидрофор.Мисля от него да захраня тялото и затоплената вода навън в райграса.Хидрофора е 600вата.Климатика ще гори повече ток.Пък и хидрофора няма да работи постоянно.Допре ли съм го замислил. :? Някой да подскаже за нещо по добро. :? :? :?
2v6 - майстор
gorgidanchev написа:
Имам хидрофор.Мисля от него да захраня тялото и затоплената вода навън в райграса.Хидрофора е 600вата.Климатика ще гори повече ток.Пък и хидрофора няма да работи постоянно.Допре ли съм го замислил. :? Някой да подскаже за нещо по добро. :? :? :?
Прозоречен климатик (охладител) с мощност 600 W ще охлажда повече :idea:

Един амонячен хладилник може да се захрани с вакуумна тръба тип heat-pipe. Когато слънцето е силно ще има мощност на охлаждане около 50 W - колкото да държи няколко бири студени...
Бай Дъ Уей - напреднал
Идеята ми беше за нещо подобно, но не със слънчев концентратор.
http://www.free-energy-info.co.uk/P13.pdf
:cold:
П.С. И почти без движещи се части!
П.П.С.
Сондажа си е пара, хидрофор-Х вата по N стотинки = ?лв :prost:
basejn - напреднал
Леко извън темата..

А за зимата- Ако през радиатора на външноот тяло на един климатик преминава не студения въздух от външната среда ами водата от кладенеца или пък се направи един кръг тръби заровени под къщата който да минава през външния радиатор на климатика. Така климатика ще трабва да направи топъл въздух не от -20 градуса ами от + няколко. Така икономичността ще се качи доста и няма да се преотеснаваме зимата да не замръзне.
Duke_BG - специалист
gorgidanchev написа:
Имам хидрофор.Мисля от него да захраня тялото и затоплената вода навън в райграса.Хидрофора е 600вата.Климатика ще гори повече ток...Така си мисля поне аз. :idea: Пък и хидрофора няма да работи постоянно.Допре ли съм го замислил. :? Някой да подскаже за нещо по добро. :? :? :?
пробвах на външно тяло да подавам вода от чешмата - не иска много голям дебит за да охлади така че с хидрофора ще имаш сравнително малко включвания.
ако водата която излиза от външното тяло я пуснеш през някакъв маркуч като тия за капковото напояване да се стича по керемидите на покрива може да получиш двоен ефект и може и да не се налага да поливаш райграса защото със сигурност няма да стигне до улука когато има слънце :)

заделил съм си това тяло за външната "Лятна кухня" която е с керемиден покрив и е оградена изцяло с един кат стъкло все още не мога да реша проблема как да изкарам водата от сондата и как да я закарам на 20 метра до климатика (т.е. Нямам хидрофор или помпа) но се замислям за едидн хидрофор за 160 лв

Тема "БЕЗПЛАТНО ОХЛАЖДАНЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: