Ел. инструментите. Консумативи.
dgd_bg - помощник
Здравейте , изчетох доста за перфораторите и къртачите . Бюджета е силно ограничен и понеже ще се ползва много рядко и само за домашно ползване се спрях на евтините вариянти .Ще се ползва за някоя дупка да се пробие в бетон и се очертава един малък ремонт на баня. Einhell BRH 1500 които сега е на промо на метро (май модела трябва да е BBH 1500,незнам дали е грешка в каталога или има и такъв модел ) , Raider RD-HD01 (този има съединител ) и RTR ELK 300 . За einhella и rtr незнам дали имат предпазен съединител, за ridera пише че има . Към кой от тези 3 -та бихте ме насочили . Знам че май са от един клас и не са кой знае какво но до там е бюджета :? .
mirk - майстор
И да пиче че има не се знае колко го има за толкова пари. Миналата година си купих Райдер RDP-HD 11 за 150лв. http://www.raider.bg/index.php?p=5&cat=11&id=11 Съединител няма, но пердаши яко. Изкъртих доста квадрати бетон за смяна външен водопровод и канализация, тази година започвам вътрешните тръби и кабели. Машината е с две години гаранция и да се шчупи няма да ме е яд, вече си изкара парите.
Nikolow - напреднал
Още един глас за райдер RDP-HD11. Ползвам го само за къртене на замазки,конзоли и канали.Държи се добре и не прегрява.Има съединител.
За бюджет от 120-140лв. това е машинката.За здрав бетон ще ти трябва нещо по сериозно но все пак не се гътат всеки ден стени и панели,ще вземеш нещо под наем като се наложи.
rolls - специалист
И от мен един глас за Райдер-а ... ама за съединител не съм много сигурен дали има. Аз с него само къртя. За пробиване си имам друго.
dgd_bg - помощник
Пишете че този RDP-HD11 го ползвате само за къртене , за пробиване на става ли ? От време на време по някоя дупка в бетон няма ли да пробие ?
Армагедон - специалист
Ето го моя " луд китаец" 950 вата - 120лв . Канали в тухла единичка, фаянс, гранитогрес - падат само като го видят . За подовата мозайка като види зор ползвам тежкият перфоратор спарки 540 Се. Знам, че и двете машини не са от клас "супер профи" ама за лично и частно .....снимка :down2:

Прикачен файл

KITAEC.jpg
KITAEC.jpg (220.64 KиБ) Видяна 12576 пъти
rolls - специалист
dgd_bg написа:
Пишете че този RDP-HD11 го ползвате само за къртене , за пробиване на става ли ? От време на време по някоя дупка в бетон няма ли да пробие ?
Е със сигурност ще пробие, но при заклинване в арматура липсата на съединител може да доведе до евентуални наранявания на ползвателя на машината.
rolls - специалист
Открийте разликите с горната машина ... :-D освен цвета ... :-D

Прикачен файл

Raider RD-HD11.jpg
Raider RD-HD11.jpg (14.14 KиБ) Видяна 12576 пъти
Армагедон - специалист
rolls все пак човек наел се да се оправя сам предполга че е в добра физическа кондиция и трябва да поеме известни рискове. Аз лично си срязах с паднала фаянсова плочка преди време нерв на пръста при работа с къртач макита - кво мие виновна макитата.
pavkatay - майстор
Армагедон написа:
Ето го моя " луд китаец" 950 вата - 120лв . Канали в тухла единичка, фаянс, гранитогрес - падат само като го видят . За подовата мозайка като види зор ползвам тежкият перфоратор спарки 540 Се. Знам, че и двете машини не са от клас "супер профи" ама за лично и частно .....снимка :down2:
такъв 'китаец' имам и аз.купих го да си правя ремонта вкъщи- външна изолация, вътрешна на тавана, разбиване на тухлени стени, къртене на банята- гипсокартон в нея и по приятели цяло лято....като почнах да правя дограми въпреки, че имам всякакви инструменти си купих професионални такива. само за перфоратор ми се досвидя и си казах, че ще ползвам този докато изкара, а после нещо добро. то верно, че няма такова голямо натоварване, но вече доста време работи.последния 'подвиг' беше миналия месец- разширих с него три врати в панелка с по 10 см- за 1 час.определено има 'смъртници',които ако се плзват за битови цели могат да надживеят собственика си. въпрос на късмет е повече май :?

Тема "Съвет за избор на къртач ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: