Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
masteradmin - майстор
Аз боядисваш едни первази с латекс. Стана доста добре. Само да знаеш че маркуча на прахосмукачката няма изчистване. Може би ако го измиеш. Аз си спомням че малко да го чукна маркуча и веднага излизаше яко прах и после боядисвай отначало. Но съм доволен.
velsi - Почетен майстор
Питах за трифазен ток, защото аз ползвам компресор от промишлен хладилник, трифазен, има ги по вторични суровини в големи количества. Вътре е с две бутала и прави налягане като нормален компресор. Дебита му е малко по-малък, но с подходяща бутилка захранва малък пистолет. Даже имам направен такъв пистолет на принципа на пулверизатора и е много прост за изработка, много удобен за работа и боядисва много качествено.
masteradmin - майстор
Снимай го отвсякъде и качи снимка
EDI - майстор
Майстори, гледам на ЛУКОЙЛ има 12 волтови компресорчета за гуми.Дали, ако прикача бутилка към него, може да захрани пневматичен пистолет за боядисване?По схемата, която даде Velsi, но не с трифазен компресор, а с малкия.Като налягане трябва да е добре, защото гледам, че е до 5 атмосфери е разграфен манометъра.2.5 атмосфери да даде, пак е добре.
Стефан - майстор
EDI, ти сериозно ли питаш? Тия компресорчета имат много малък дебит. Гледал съм един съсед по гараж с една такава джаджа си помпи гумата на велосипеда около 5 минути. Можеш да прецениш сам колко голяма бутилка ще ти бъде необходима и калко време ще е нужно, за да се напълни до необходимото налягане. Нали?
velsi - Почетен майстор
Няма да стане. Дори с компресор от домашен хладилник не става. Той помпи идеално гуми, но за боядисване няма дебит. Вътре са две буталца закачени на нещо като ексцентрик с диаметър около 12 мм. При трифазния хладилен компресор има 2 бутала V-образно разположени с размери колкото на "Симсон" примерно, колянов вал, сегменти... Дебита е достатъчен за боядисване, а за бутилка може да се използва тялото на същия такъв компресор с извадено съдържание, заварена и със съответните входен и изходен отвори.
Duke_BG - специалист
добре де - защо трябва да е трифазен хладилен агрегат ?
ами ако наблъска два компресора от хладилник ??
пък и какво като нема трифазен ток ? има си начини за свързване на 220 В

опс не видях поста за големината на цилиндрите му - променям си въпроса : да тоя компресор на каква схема е вързан триъгълник ? звезда ? ( и ако е звезда изведен ли е звездния център ?въобще с какъв тип двигател е ?
EDI - майстор
Май сте прави, като се замисля.Проблем ще е, че ще трябва доста време, за пълнене на бутилката.Един приятел си купи наскоро такова уредче и каза, че помпело бързо гумите на колата.Ще го взема от него за да пробвам, какво ще стане.Ако стане нещо хубаво, ще ви кажа.
velsi - Почетен майстор
Duke_BG написа:
добре де - защо трябва да е трифазен хладилен агрегат ?
ами ако наблъска два компресора от хладилник ??
пък и какво като нема трифазен ток ? има си начини за свързване на 220 В

опс не видях поста за големината на цилиндрите му - променям си въпроса : да тоя компресор на каква схема е вързан триъгълник ? звезда ? ( и ако е звезда изведен ли е звездния център ?въобще с какъв тип двигател е ?
Не съм се заглеждал как е вързан, но мисля, че е звезда. Ще погледна допълнително и ще уточня.
jacko - специалист
EDI вземи си един 300 литров бойлер, използвай го за бутилка, пусни малкото компресорче на 12 волта да пълни и отивай за 2-3 дни на почивка. като се прибереш може би ще успееш да пръснеш една кухненска маса ;)
шегувам се само, аз съм от велинград, тък всяка втора къща е дърводелски цех. виждал съм какво ли не.... за качествено боядисване си трябва много качествен компресор и пистолет 500-600 лева е просто минимум :(

Тема "ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: