Незнам какво имаш в предвид под обикновенна?
Енхела си има ударно пробиване но се оказа слаб за плочата на тавана, докато Макитата го ядеше като топъл хляб. Снощи четох една стара тема във форума и там някой обясняваше, че за "куфари" до 50см широчина не било нужно да се пускат вертикални колонки през 50см. от CD , понеже челото носело тежестта. Да се доверя ли безрезервно на това мнение..?
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
simeonov_74
- специалист
40 мнения в "Топлоизолация на таван?"
simeonov_74
- специалист
Вече съм почти убеден, че се опитваш да дупчиш с УДАРНА бормашина, а за целта ти трябва ПЕРФОРАТОР. Разликата между двете машини е ОГРОМНА. Достатачен ти е бил един перфоратар RАIDER (който определено е от най нисък клас), с който си щял да си спестиш тези проблеми
Тази Макита с която дупчиш сега, перфоратор ли е или бормашина? Ето на двете снимки виж разликите между бормашина и перфоратор и прецени твоята макита, какво е.
За това, където си прочел можеш да се довериш, но сложи директен окачвач на хоризонталните СД-та, по близко до самото чело.
Тази Макита с която дупчиш сега, перфоратор ли е или бормашина? Ето на двете снимки виж разликите между бормашина и перфоратор и прецени твоята макита, какво е.
За това, където си прочел можеш да се довериш, но сложи директен окачвач на хоризонталните СД-та, по близко до самото чело.
Прикачен файл
28037555.makita-hr2230.jpg (16.23 KиБ) Видяна 5524 пъти
Прикачен файл
p_1225073.jpg (7.72 KиБ) Видяна 5524 пъти
Тани
- модератор
simeonov_74 написа:Вече съм почти убеден, че се опитваш да дупчиш с УДАРНА бормашина, а за целта ти трябва ПЕРФОРАТОР. Разликата между двете машини е ОГРОМНА. Достатачен ти е бил един перфоратар RАIDER (който определено е от най нисък клас), с който си щял да си спестиш тези проблемиС това ама грам не мога да се съглася! В един магазин за строителни материали магазинерките се опитвали да пробият 4 отвора за дюбели , за да монтират рекламен стелаж на една тухлена стена. Първоначално , като видях как са разбили стената си помислих - женска му работа. Реших да им помогна. Бяха изкарали от кутията чисто нов перфоратор райдер с цена над 120-130 лева и бяха сложили чисто ново скъпо свредло. При опита ми да пробия отвор в стената се оказа , че удара му е толкова силен или по-скоро хода на удара е толкова голям , че е почти невъзможно да центрираш отвора - свредлото подскачаше и къртеше мазилката в диаметър доста по-голям от този на свредлото. не стигнах до тухлата , защото вече разбрах защо при опитите си да пробият отвор направо бяха счупили тухлите

simeonov_74
- специалист
Тани написа:Прав си, но е по добре от обикновенна бормашина.simeonov_74 написа: С това ама грам не мога да се съглася!

Tehni4oR
- напреднал
Здр на всички!
Работата по тавана върви бавно но сигурно..)
Вечер съм много уморен и не ми се занимава с постване на снимки но и това ще стане в по-късен етап. Сега съм стигнал до един момент където се чудя има ли смисъл да фугирам една снадка с лента при условие, че ще е скрита от перваза, вие как го практикувате?
А ето за коя става дума:
Работата по тавана върви бавно но сигурно..)
Вечер съм много уморен и не ми се занимава с постване на снимки но и това ще стане в по-късен етап. Сега съм стигнал до един момент където се чудя има ли смисъл да фугирам една снадка с лента при условие, че ще е скрита от перваза, вие как го практикувате?
А ето за коя става дума:
Прикачен файл
variant_1_116.jpg (41.08 KиБ) Видяна 5238 пъти
simeonov_74
- специалист
Безмислено 

Tehni4oR
- напреднал
Изминаха 2 седмици от как съм замразил темата но изчаквах да монтирам цялото осветлени и тогава да се похваля....
Искам да благодаря на колегите който помогнаха със съвети и ми спестиха много ядове.
Ето вижте какво се получи от моята идея за един месец...
Искам да благодаря на колегите който помогнаха със съвети и ми спестиха много ядове.
Ето вижте какво се получи от моята идея за един месец...
Прикачен файл
Със скритото осветление.JPG (52.8 KиБ) Видяна 5041 пъти
Прикачен файл
Завършен вид 2.JPG (44.78 KиБ) Видяна 5041 пъти
Прикачен файл
Завършен вид 1.JPG (41.26 KиБ) Видяна 5041 пъти
Прикачен файл
Шпакловка.JPG (55.28 KиБ) Видяна 5041 пъти
Прикачен файл
Работата върви.JPG (45.52 KиБ) Видяна 5041 пъти
Тема "Топлоизолация на таван?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература