Всички въпроси за вилата.
schuldiner - майстор
Ти не се бъркай в естествения подбор да не дойде някой вегетарианец да ти зашлеви два зад врата задето си си купил пържоли.Големи природолюбители тука :warn:
Виж, Спокоен,
въпрос на възпитание е, но и на Закон (за биологичното разнообразие):
"Чл. 38. (1) За животинските видове от приложение № 3 се забраняват:
1. всички форми на умишлено улавяне или убиване на екземпляри с каквито и да е уреди, средства и методи;
2. преследване и обезпокояване, особено през периодите на размножаване, отглеждане на малките, презимуване и миграция;
3. унищожаване или вземане на яйца, включително в случаите, когато те са изоставени; разрушаване, увреждане или преместване на гнезда;
..."
В приложение №3 май само бройлерите ги няма, така че... май срещу Закона рипаш?!
По-добре отдели половин-един час да измислиш някакво разумно решение, вместо да ме плашиш с вегетарианци-фанатици.
schuldiner написа:
Подлагайте под местата, на които кацат или гнездят птичките саксии - стенни, висящи или направо на пода. Хем практично, хем красиво и в хармония с добитъка...
Е тва го бях направил миналото лято, но не действа, особенно в периода когато се излюпят малките, постоянно има щъкане напред назад и повярвай засегнатите места не са само тези под гнездата, а в целият им обсег на летене, цвъкат навсякаде гадинките им с гадинки.
8180 - майстор
Специално за лястовиците в наше село прикрепят (само в горния край) листове хартия на потенциалните места за гнездене. Не е много красиво, но е за кратък период.
shotik - майстор
Изображение

Това е перваза пред прозореца,повече не мога да снимам от по - навън от тази гледна точка,надявам се да разберете как е.
Вижда се как са забити пирони в стената извън прозореца и е опъната жица ,хоризонтално на перваза,другата се е скъсала и е паднала.Поне от 25 г не е кацнало пернато и первазите са чисти.
Ако така се проба да се опънат жички ,там където се очаква правене на гнездо,вероятно жичките ще ги плашат.Трябва да могат да трептят,ако е по-дълго мястото ,може на 3 или 4 пирона да се прикрепят.Да се направи с 3 или 4 жички ,като ако има повече от два пирона ,те да са разминати ,за да има трептене на дръгите жички и да плашат пернатите.
Надявам се да помогне този начин.
dobromir.marinov - специалист
За врабчета не знам, но за лястовици местата на които е възможно да направят гнездо се натриват с восъчна или парафинена свещ .
tuninghuman - специалист
dobromir.marinov написа:
За врабчета не знам, но за лястовици местата на които е възможно да направят гнездо се натриват с восъчна или парафинена свещ .
пАРАФИНА ги дразни и не гнездят там .. или не се задържат гнездата върху парафина ли?Каква е идеята. С течен парафин става ли?

Тема "Птичи изпражнения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: