Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pavkatay - майстор
fikata написа:
Стефан написа:
Ако имаше и кой да пусне схема......
Ами кликни на линка по горе и ще видиш и схемата
:idea:
тоя така си пише без да чете нищо освен собствените си мисли. аз след толкова време във форума го разбрах преди няколко дни. все се чудех на отношението към него :?
skrijo - специалист
Извинявам се , че пиша в чужда тема .Въпросът ми е , може ли да обърна посоката на монофазен мотор , като разменя двата проводника от ротора (турбината по-точно) ?Да ли като пусна мултицета на режим зумер , ще вземе да пищи (не ми се отваря пак мотора ) ? Поздрави .
stiv1961 - майстор
fikata написа:
Намотката с по голямото съпротивление е пусковата намотка.Единият й край трябва да мине през центробежния прекъсвач.На проводника след прекъсвача и другия край на намотката следва захранване 230V.Работната/другата/ намотка/другите два края/ се свързва паралелно на пусковата на 230 V. Центробежният прекъсвач служи като ключ,който изключва пусковата намотка при развъртане на двигателя при 70- 80% от номиналните обороти..
Свързах го по този начин и о,мамма мия-тръгна.Даже днес си поиграх и си направих шмиргел,но снимки другата седмица.Благодаря на всички,които взеха отношение по въпроса ми :)
stiv1961 - майстор
Ето обещаните снимки:
Neno Er - специалист
Браво.
Има друг вид. Не е като ръжделника на другите снимки. :-D
Johny - майстор
Да те подсетя, че този мотор се нуждае от перка и капак за нея, за да може да се охлажда.
mirk - майстор
Що не го продаде тоз мотор и щеше да си купиш един оригинален шмиргел макар и китайски щеше да е по безопасен от самоделката.

:? В каква посока си го свързал, трябва да върти на долу.
шоп - майстор
Този мотор може да работи и 30 мин. без охлаждане и да не загрее.
Едно шмиргеловане обикновенно отнема доста по-малко време. Моят шмиргел също е самоделка, но е с два камъка. По тази причина няма охлаждане и вече 15 години не е имало проблем:-)

Браво, колега, дал си живот на една отиваща си вещ. Ще надживее китайските еднодневки:-)
mirk - майстор
Че ще ги надживе е сигурно но дали собственика ще надживе самоделката си не се знае. Пораженията от пръснат камък са страшни.
stiv1961 - майстор
mirk написа:
В каква посока си го свързал, трябва да върти на долу.
В правилната-върти надолу.Резбата е лява.Не го продадох защото обичам да си правя сам нещата.Каквото не знам-питам.

Тема "Свързване на ел.мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: