Ел. инструментите. Консумативи.
vasilevn - специалист
Бош PBH 2000 RE вече е мой и първите ми впечатления са много добри. Пробива здраво. За къртене не съм го ползвал но и едва ли ще ми се наложи, или ако ми се наложи ще е за минимални работи. Продавача беше супер любезен. Каза ми че е идеален за домашна употреба. Преди да го купя го изпробвахме, тъй като имах съмнения относно силата на удара от 1,5J дали е достатъчна за лесно пробиване в бетон. Оказа се че всичко е ок.
sian - специалист
Ако вземеш това няма да сгрешиш. И ще ти останат 100-ина лева от предвидения бюджет.
http://www.newteck.bg/doitself/articles ... cle_id=218
vasilevn - специалист
Според мен не си прав да сравняваш Бош макар и зелена серия правена в Китай с марка като Райдър. А и все пак перфоратора мисля да го ползвам за домашна употреба и след направата на гипсокартона. Според мен Боша има повече аргументи от Райдъра.
torbalan - Дървен философ
боша, дории най-синия, си е китайско менте отвсякъде...
покрай строежа имах възможност да работя с какви ли не уреди...
май по-калпави от бош са само най-долнопробните китайски ментета...

работил съм с китайски уредчета, дето са в пъти по-добри от сините бошове...
(в случая винтоверт имам предвид)
housedoktor - майстор
четири сини боша винтоверти имам, съответно-9 ,6,5 и на 1 години - никакви проблеми. досега (батериите вече си заминават само ) не съм виждал менте инструмент да работи като професионален и никой не може да ме убеди в противното . Често ми се слу4ва да купувам ментаци ,просто ми е по изгодно да купя инструмент който ми трябва за деня,а съм го забравил в работилницата .Вече имам един шкаф мъртви китайци .Разни там райдери,акити ,ейнхели и прочие смъртници .Те просто са направени за неинтензивна употреба ,когато е ненужен разход скъп инструмент.То все едно да стреляш с крилата ракета по палатка :lol: Относно зеленият бош като цяло -много близо е до китайските,подозрително много ,само че е доста по скъп. Имат обаче и по "корави" зелени модели
не сравняваш коректно...

аз за моя бош (верно, че зелен ама тогава не знаех, че по цвят се избират) дадох 180 лева (беше 200 на магазина, но магазинера беше приятел)

до момента съм навил има - няма 3 хил. винта и вече има луфт от 15 градуса...
съеденителя му е пласмасов
изключва когато му хрумне - не може да му се има вяра...

в същото време китайски инструмент от никомунеизвестна марка, който струваше 183 лева, беше в алуминиев корпус с метални механизми вътре и навиваше винтове в букова дъска без проблеми...
убеден съм, че ще погребе една торба сини бошове...
а да не говорим, че беше и с около 5 см. по-къс от моя, а моя май е най-късия бош...

не е редно да сравняваме бош за 200 - 300 лева с ментак за 20 - 30...
housedoktor - майстор
Точно това се опитвам да кажа - но явно нямаш опит с син бош Разликата син и зелен е колкото между лопата и багер:). Щом доскоро не си знаел за разликата не бързай с изводите торбалане:) Мислиш ли ,че бих си купил инструмент от същата марка ако ме е разо4аровал. Имам усещането ,че си виждал само на снимка син бош.А сравненията ти ги правиш ,за мен няма база за сравнение.Незнам кое ще е това менте дето ще изкара 9-10 г професионална работа и ще е здраво.Ако пусна снимка на боша - външният вид е окаян .Много работа е отнесъл и още ми е от фаворитите въпреки че имам 11 винтоверта Ако някой ти каже че смяна 8 е по добър фотоапарат от някой Кодак ти няма ли да се разсмееш? :-D
Последна промяна от housedoktor на съб май 08, 2010 12:41 am, променено общо 1 път.
напротив и със син имам опит.....
същото менте като зеления е, но в синя опаковка :)
Chefo77 - майстор
Виж, за синия Bosch че бил боклук не знаех. Все ми изплува спомена, че цяла къща сухо строителство, с 10х10 см греди и огромни планки ги хващахме с винтове с еврейска звезда. От онези, които използват за дограмата, само че жълти, за дърво, 10 санта. И там, където перфоратора на Sparky от същата тази тема спираше (да, СПИРАШЕ) да навива, синия Bosch 14.4-2 (най-кьопавия 14.4 на Bosch) продължаваше. Цялата къща я построихме с този Bosch - хиляди такива винтове + хиляди самонарезни за метал (ама метал, профили 10х10 сантиметра) + десетки хиляди рапида 35 мм... Колко пада от 3-4 метра само той си знае. В същото време имахме и 2 броя 18V Einhell, които умираха милите преди 11 часа заедно с двете си батерии. А почвахме към 9.30-10.00.
И се сещам за синия перфоратор Bosch на един познат, който за жалост изгоря в ръцете на баща ми. И как го занесохме в "Тръпкови" за ремонт преди пича да разбере и сервизния техник се изсмя, че това изобщо, ама изобщо не е Bosch...
Хубавия инструмент си е хубав инструмент. Единственото предимство на китаеца е по-ниската цена.
housedoktor - майстор
Явно торбалан е попаднал на "балъшки" Бош.Едно време се опиваха да ми продават такива,че и някакви копия на Хилти и Де Уолт.Само като го пипна със завързани очи ги познавам

Тема "Въпрос за перфоратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: