2. към стените и тръбите на парното не се бяха постарали много, но аз си ги изтъргах с една шпакла
P.S. все бели кахъри, щом не бяха проблем за ламината

на зор е... ! Значи мислех да разредя повечко замазката и само с мистрията гребен да го мина, после с валяк на зъби да му изкарам въздуха ...
  на зор е... ! Значи мислех да разредя повечко замазката и само с мистрията гребен да го мина, после с валяк на зъби да му изкарам въздуха ...   
   само ме притеснява да не почна замазката и да не ми стигнат чувалите ... ще стане гаф ... доколкото знам като почнеш замазка трябва да си я свършиш ....
  само ме притеснява да не почна замазката и да не ми стигнат чувалите ... ще стане гаф ... доколкото знам като почнеш замазка трябва да си я свършиш ....mitko414 написа:Алекс,Да, на всякъде ще има ламинат (от по евтиния ... към 17 - 20 лв.) ! Откраднаха ми корковия паркет за 3000 лв.
Целият апартамент ли ще има едно и също подово покритие?
Защото ако не е така, помисли дали ламината (или ест. паркет) в стаите и теракота/гранитогреса в коридора са с еднаква дебелина.
 и за сега съм с този ! Но си прав ... не се бях замислял за дебелината на всеки паркет, във всяка стая ще е различен
  и за сега съм с този ! Но си прав ... не се бях замислял за дебелината на всеки паркет, във всяка стая ще е различен   
    Но идеята е пак да бъде максимално гладък че от паркетната фирма не дават гаранция ...
 Но идеята е пак да бъде максимално гладък че от паркетната фирма не дават гаранция ...ArturDent написа:След като от паркетната фирма са достатъчно в час да искат перфектно равен под за да важи гаранцията на ламината, значи трябва да си имат влагомер и да замерят и впишат в протокол влажността на замазките. Поне коректните фирми така правят.alexmit написа:... но съм платил ламината, и фирмата отдавна ме чака с тая замазка ...И к'во, чакаме само замазката да стегне и редим...
Няма ли да чакаш да излезе влагата ?
alexmit написа:.. но съм платил ламината, и фирмата отдавна ме чака с тая замазка ...Сигурно говориш, че имаш безплатен монтаж на ламината и затова те чакатна зор е...

Chefo77 написа:И още нещо - наблюдавай дали слагат силикон пред вратите за да залепят първите сантиметри от ламината вместо подложка. И дали лепят външните ъгли на первазите.Това как да го разбираме?

solo5 написа:Точно както е написано, колега - пред вратите на 4-5 сантиметра се слага силикон и се затиска, за да се избегне потъването на ламината точно на входа - там има най-много натоварване. А ъглите на пластмасовите первази се лепят със силикон, за да удържат поне първите няколко ритникаChefo77 написа:И още нещо - наблюдавай дали слагат силикон пред вратите за да залепят първите сантиметри от ламината вместо подложка. И дали лепят външните ъгли на первазите.Това как да го разбираме?

solo5 написа:Не става дума да се лепи целия ламинат, а само пред вратата и само 4-5 см. По този начин като стъпваш на ръба няма да поддава. Лайсната е задължителна, но когато стъпиш след нея, няма да се движи нагоре-надолу ламината и самата лайсна няма да е натоварена толкова. Не казвам, че иначе няма да стане, просто така е по-сигурноChefo77 написа:наблюдавай дали слагат силикон пред вратите за да залепят първите сантиметри от ламинатазащото аз съм чувал, че ламинат не се лепи
P.S. аз мисля да сложа преходна лайсна на вратата... струва ми се странно това което си написал

Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: