Ел. инструментите. Консумативи.
torbalan - Дървен философ
айде сега - аз все на балъшки бошове попадам...

съседа си купи син почти по същото време, когато аз купих зеления...

синия, както и зеления е в пласмасов корпус...
съеденителя му е малко по-читав, регулира се по-финно и до тук...

по времето, когато си правих пода на втория етаж и аз ползвах такива винтове (с еврейска звезда и засечени отпред като бургия)
работех с двата винтоверта - синия и зеления
като се изтощи единия - вземах другия...

та съм работил паралелно с двата...
балкан разлика няма, колкото и да ми обяснявате, че синия бош е велик...

разликата се усети, като взех машинка, дето не беше бош с метален корпус...
housedoktor - майстор
Я го дай този китаец при мен ,няма и час да оцелее .Сигурно милиони винтове съм завил с бошовете Първата разлика е в ка4еството на патронника.На боша стандартният е РЬом с допълнително затягане.Втората е в наличието на моторна спирачка.Третата е във времето на зареждане -синият бош зарежда за 1 час.Четвъртата е в качеството на самите батерии .Ментетата рядко имат 2 скорости .Освен това профи инструмента носи много на падане ,прах и лошо отношение .Специално корпуса на боша е конструиран за падане от 3 м (случвало ми се е често). Вземи го снимай този китаец,да не всеме да се окаже я Fain ,я някоя друга малко известна профи машинка .Торбалане ,ако някой ти каже че апаратче от битака е по-добро от професионален апарат едвам ли ще му повярваш.Как очакваш аз да ти повярвам,дето работя от 10 г с винтоверти и имам наблюдения над почти всички марки
Самият аз работя предимно с Макита ,но пак повтарям - нямам сериозни забележки за синята серия винтоверти освен по- слабият въртящ момент на 12 v medium duty и понякога капризният патронник.,но за сметка на това е ми е най удобният за работа винтоверт .14,4 и 12 v heavy duty са много ,много сериозни машини На по големият въртящият му момент беше 52 NM,ако не се лъжа ,само където е много тежък(то метала си тежи )
ivanovrg - специалист
синият бош е къде по добър от зеления,но аз съм на мнение че и той не е достатъчно добър(на мен не ми харесва)
аз съм фен на макита,но напоследък пробвах няколко различни марки импакт и май всеки един от тях е по добър от стандартните винтоверти

преди години дърводелците(там където работех) бяха само с деволт

сега масово ползват макита от този род-на снимката
има и такъв панасоник(прекрасна машинка)

след като пробвах импакт дрил (преди 3 години) вече другите не ми харесват

Прикачен файл

p4769982_l.jpg
p4769982_l.jpg (7.86 KиБ) Видяна 3456 пъти
ivanovrg - специалист
хах сега видех ,че темата от перфоратори се е обърнала за винтоверти :-D
vasilevn - специалист
Не мога да се съглася с torbalan че зелената серия на Бош е по - калпава от някоя си куча марка. Все пак е купена от Киров а не от някоя гаражна разпродажба тип битак с дължина на кабела от 1,5м. и надпис BOCSH на перфоратора. А и подчертавам че ще се ползва за направата на тавани от гипсокартон 90кв.м. и след това за домашни нужди. Напълно съм съгласен че не е като MAKITA, HILTI, син BOSCH или HITACHI. Но и цената му не е като тяхната, все пак го купих за 200лв. с две свредла, шило и длето в куфар. Смятам че ще ми свърши работа а и все пак има 2г. гаранция. А относно синия BOSCH един приятел има перфоратор BOSCH 2-26 пробива в бетон все едно че е масло.
ivanovrg - специалист
vasilevn написа:
А относно синия BOSCH един приятел има перфоратор BOSCH 2-26 пробива в бетон все едно че е масло.
наистина пробива,но след доста пробиване загрява ужасно
,докато макитата не е така
torbalan - Дървен философ
май никой не чете какво пиша, ами си пеете като навити на пружинки :)

сравнявам бош за 200 лева с китайски витоверт за 183 лева...

китайчето е два пъти по-малко на габарити (което за мен е много важно)
значително по-мощно...
има и вибрация дори...
в метален корпус е и с много по-добър съеденител...

както се казва - петел за пет лева, а пет лева пее...

само дето ако петела е маков - даваш още пет лева за марката...

Тема "Въпрос за перфоратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: