Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
pipbel - майстор
Жена ми днес ударила грунд и първа ръка на ламперията по таванската стая. Нарочно избрахме най-светлата гама лак Сократес, все пак е таван, да не затиска...
Чудесен водоразтворим лак, помня ЕДИ ми го препоръча преди 2 години, оттогава винаги залагам на него като искам нещо да стане хубаво. Не че Леко е лош (с него направих сачака на къщата), ама....

Прикачен файл

SS852474_1600x1200.jpg
SS852474_1600x1200.jpg (67.08 KиБ) Видяна 2441 пъти

Прикачен файл

SS852472_1600x1200.jpg
SS852472_1600x1200.jpg (69.77 KиБ) Видяна 2441 пъти
filmatoplo - майстор
Малко критика за иначе хубавата работа -ламперията на тавана -наклоните защо ги ковахте вертикално :? дано да е било заради по къси на размер дъски .Иначе при класическото коване на наклоните -се кове хоризонтално. :wink: Целия ми таван в къщи сам си го правих , показа ми само един баш майстор за 5 минути и после сам продължих , жената пушеше цигари около мен и ми подаваше грешните дъски :-D
сакъзче - специалист
Имам въпрос: тавана на тавански стаи е обковано с ОСБ, над него има от жълтата вата и керемиди и през лятото е много, ама много горещо и задушно, та ако сложа гипсокартон върху осб-то ще падне ли с малко температурата и само да попитам как се може да сложи гипсокартон върху ОСБ . Изобщо какъв съвет бихте ми дали относно проблема ми. Благодаря Ви за вниманието.
pipbel - майстор
filmatoplo, ти най вероятно си ковал направо на ребрата, а при мен има и скара отдолу с 4/6см бичмета, така че направлението на ламперията съвпада с това на ребрата ми.
То едно че последните не бяха точно в една равнина,но и да бяха - пак щях да сложа скара понеже трябваше да събера 17 см изолация.
Постигнал съм по мои изчисления U= 0.20 W/m2K, което ме задоволява. Същото е и на стените.
Смятам че Мидеята няма да се зори изобщо, нито зиме, нито лете :cool:

сакъзче, едва ли ще ти помогне с нещо ГК в случая.
А и ОСБ-то е много по-подходящо (от естетична гледна точка)
Трябва да увеличиш дебелината на ТИ (ватата), това е решението.
Не даваш подробности за покрива, наличната ти вата може и да е компрометирана вече... :?
filmatoplo - майстор
Така е при мен кова направо на ребрата , преди това попълних със стиропор . :wink: Ребрата ми бяха точно през 50 санта и 4 метрови ламперии се побираха , имам и снадка в голямата стая -закривам я със тънка летвичка , лакирах го със лак безцветен .При закупуването гледах да няма бодаци , но в последствие гледам че това е чара на дървенията.Като си легнеш и си ги броиш.Моите пирончета са скрити винаги под шпонта , и леко им притъпявам отпред за да не пукат чама. :wink: Мойта ламперия е с 1 сантова дебелина на 7 санта широка -27 лева беше пакет 10 дъски по 4 метра.А за твойте снадки има вътрешен и външен перваз , аз ползвах и външен много добре стои .

Тема "Дилема.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: