Много интересна и все по-често дискутирана тема.
DIDIT - напреднал
Здравейте, започнал съм ремонт в апартамента сега правя кухнята. Апартамента е на 1 ет. тухлен, отдолу има помещение което не се отоплява, дефакто е 2 жилищен ет. През зимата е доста студено краката направо замръзват. Интересува ме дали ако сложа фибран 2.5см със застъпване ще реши проблема като разбирасе ще направя изолация и на тавана с гипсофазер и минерална вата. Та значи за пода съм решил следното:
1- тънка замаска за да изравня пода.
2- залепвам фибрана с лепило цм. и няколко дюбела.
3-арматура за замазка 1.8мм. око 5-5см и замазка 3 см.
4-лепило за теракот на гребен и лепя теракота.
Според вас как е дали ще успея да изолирам добре пода.
Аз все си мисля, че няма да има голям ефект заради замаската над фибрана и теракота все пак се получава около 4-5см бетон. Може и да греша в тези мой предвиждания. Предварително благодаря.
pipbel - майстор
Доста сложно и ненужно трудно си го замислил.
Така и така си в правилния раздел - прочети повечко.
Сложи по-дебеличък фибран, напр.4см (с по-голяма плътност е за предпочитане и без лепене), върху него 2 слоя на кръст гипсфазер, после грунд и си лепи каквото искаш отгоре - плочки, паркет и т.н.
simeonov_74 - специалист
Сложно е, но е правилно, като изключим гипсофазера на тавана и изравнителната замазка под фибрана. Аз бих постъпил по същият начин. Предполагам ще стане и с фибрана щом казват колегите, но аз лично не бих заложил на този вариант.
Последна промяна от simeonov_74 на нед май 09, 2010 7:41 pm, променено общо 1 път.
solo5 - майстор
лепи фибрана направо върху пода, лепилото ще обере неравностите
отгоре сложи армирана мрежа и направи замазка около 3-4cm
Последна промяна от solo5 на нед май 09, 2010 7:28 pm, променено общо 1 път.
pipbel - майстор
Еми щом ви се въртят лопатите и имате нерви да чакате да съхнат замазки... :-D
Аз при мене ги имам и 2-та варианта.
Направих антрето, едната стая и баните с 5см фибран и отгоре 4-5 см армирана замазка.
После правих (сам) сух под на дневната, стана ОК.
За баните - добре, но ако можех да се върна назад споменатата стая щеше да е със сух под. И щях да имам 80 % по-добра ТИ (за същата загубена височина)
лепи фибрана направо върху пода, лепилото ще обере неравностите
С това съм напълно съгласен.
Може да го залепиш и с пяна за ТИ.
solo5 - майстор
аз бих го залепил с флекс лепило
аз бих ползвал вместо цимент и пясък това:
Изображение

Тема "Фибран под теракот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: