Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте, имам винтоверта от около 2 години, купен е на промо с цял куфар инструменти - Изображение. Проблема ми с него е пряко свързан с батерията, слагам я на зарядно ( което пише че е 18v 350mA ) което си беше към нея в куфара и чакам да зареди. Има два светодиода на зарядното - червена и зелена. И двете светят постоянно и така вече почти 24 часа Изображение . От приятели знам че за няколко часа се зареждат тея батерии а моята не показва че е заредена дори след като я оставя цял ден? В момента и зарядното и батерията са позагряти и все още си светят двата диода ( аз си мисля че червения ще изгасне като се зареди? ) на зарядката. Това ми е третото зареждане на батерията от както го имам куфара и честно казано никога не съм виждал да гасне червената индикация, оставял съм го най-много 5-6 часа и като видях че не дава индикация че е заредена я изключих със съмнение за развален датчик за зареждането. Общо взето ме интересува това нещо до каква степен е ненормално - за 24 часа да не ми се зареди батерията? След 5 часа заряд си имаше достатъчно ток да си свърша работата - 10-на видийки на талашит и следващото ползване след 3-4 месеца успях да навия 1-2 видийки и падна батерията. Ето и снимка на моделите на батерията и зарядката Изображение

Последен въпрос - да изключвам ли зарядното или да изчакам да видя кога ще изключи ( ако го направи изобщо ), да не стане някоя беля?
Проблема си го самореших, отворих зарядката и след това батерията. В зарядката има два светодиода, един диод и три резистора - т.е. от нея няма как да изключва при заредена батерия нито пък по някакъв начин да изгася индикиращият светодиод. В батерията ми стана интересно какво има - отворих и нея и ооо чудо, нищо освен малки батерийки от по 1.2V и 1200mAh. Ясна работата. Сега остава само въпроса колко време е правилно да ги зареждам предвид това, че адаптерчето към зарядката е 18v и 350mA. Изображение
moimoimoi - майстор
за да ти изключва когато се зареди батерията трябва и батерията и зарядното да са с 3 извода, а аз като ти гледам батерията май е само с 2
а относно зареждането мисля в упътването пише 3-5 часа
pavkatay - майстор
moimoimoi написа:
за да ти изключва когато се зареди батерията трябва и батерията и зарядното да са с 3 извода, а аз като ти гледам батерията май е само с 2
а относно зареждането мисля в упътването пише 3-5 часа
точно така пише и пише, че червения диод не гасне(поне на някакъв жълт ейнхел, който бях купувал преди време,ама то е същия принцип на зареждане)
velsi - Почетен майстор
От цялата тази случка си направете съответните изводи за качеството на това лайно Ейнхел и подобните му и дали трябва да дават пари за такива боклуци...
Набутал съм се явно с тоя комплект. Другите неща работят безотказно де, но честно казано ги ползвам все за дреболийки. Ако ги напъна малко нищо чудно да се строшат. Значи вече ще си знам 3-5 часа да зареждам, понеже книжка в комплекта или няма или съм я загубил.

btw, това презареждане на батериите ( в случая малко над 24 часа ) дали им се е отразило фатално? За момента винтоверта се къса от въртене ама до кога ли :)
moimoimoi - майстор
ами фатално си е,щото батерията почва да грее яко, а топлината се отразява зле на батерията

първоначалното зареждане май беше за повече време 12 часа ,така че може и нищо да и няма :lol: :lol: :lol:

интересно ми е след като си отворил батерията и си видял че елементите вътре са по 1.2 а/ч, отвън на самата батерия колко ли пише че са :?
и другия път да си купуваш акумулаторни машини на който батериите да са с 3 извода най малко, и зарядното да е по големичко,за да си сигурен че ще се зареждат за около 1 час и ще изключва когато се зареди батерията
Змей - напреднал
velsi написа:
От цялата тази случка си направете съответните изводи за качеството на това лайно Ейнхел и подобните му и дали трябва да дават пари за такива боклуци...
Имам електрожен енхел и не съм много съгласен със теб.Значи трябваха ми 80 спецялни поставки да заваря и за работата ми поискаха 300лв. а за 250 си купих енхела и целта ми беше да си свърша работа и да ми остане за някоя дреболия.Мога да кажа че откакто го имам(3г.) го смазвам от работа и съм си много доволен.Имай предвит че не съм от тия дето все викат от мойто по хубаво нема :lol: Имам райдари зеге ,шлайф , перфоратор и дрелка.Пълни боклуци еле перфоратора.Имам оберфреза скил много съм доволен имам и флекс ферм също е супер.
velsi - Почетен майстор
Може би е така както казваш. Но аз предпочитам, когато си купувам нещо да няма елемент на лотария.
Змей - напреднал
velsi написа:
Може би е така както казваш. Но аз предпочитам, когато си купувам нещо да няма елемент на лотария.
Просто няма възможност за по скъпи иначе съм фен на Бош :roll:

Тема "Проблем с винтоверт Einhell LE-AS 14,4-1" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: