• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
zillius - специалист
Здравейте приятели,

имам пак проблем с криви стени и търся вашата помощ.Значи искам да си направя гардероб в коридора ,с плъзгащи се врати.Проблема обаче произтича от факта ,че коридора е с криви стени и погледнато фронтално сечението наподобява обърнат трапец.Т.е. при тавана широчината е по-голяма отколкото при пода и когато пусна перпендикулярни плоскости отгоре ми се получават отвори от по 3 см.между стената и плоскоста.Вие как ми предлагате да си реша проблема?Мислех си ,ако впръскам пяна дали като се раздуе няма да напъне ПДЧ -то и то да се огъне или спука.Не знам как да прикрия тази цепнатина,моля ако се сещате ми пишете как да реша проблема.Благодаря предварително!Другото за което се сещам е да пусна две тънки летви от ПДЧ,като первази и да направя гардероба с вътрешни плъзгащи се врати.
bohur - помощник
може да сложиш пяна ,но след като си монтирал гардероба,а също е желателно да използваш пяна която не се раздува много, след като изсъхне пяната облепяш с хартиено тиксо и шпакловаш пяната
solo5 - майстор
Направи си правоъгълна рамка, която ще нивелираш и закрепиш с монтажна пяна (може и с винтове и клинчета)
Аз ще правя нещо подобно след време, но ще сложа само врати, останалите страни на гардероба ще са от стените на коридорчето
zillius - специалист
Благодаря за отговорите и аз така реших да сложа само врати и после рамка която да нивелирам и да прикрие фугите отстрани. :-D
maroka - специалист
zillius написа:
Благодаря за отговорите и аз така реших да сложа само врати и после рамка която да нивелирам и да прикрие фугите отстрани. :-D
В много грешна насока си. Рамка/каса, която да е с прави ъгли направи предварително и си запълни оставащите фуги.
После вече идва ред на плъзгащите врати.
solo5 - майстор
първо рамката наистина :roll:
zillius - специалист
Добре съгласих се с вас ,но колко да е широка тази рамка ?Мисля си за нещо от порядъка на 20-25 см,смятам че ще са достатъчни за релсите на плъзгащия механизъм.
solo5 - майстор
zillius написа:
но колко да е широка тази рамка ?
а колко е дължината на стената (или резстоянието м/у двете стени) ?
zillius написа:
Мисля си за нещо от порядъка на 20-25 см,смятам че ще са достатъчни за релсите на плъзгащия механизъм.
:?
shadowman - майстор
трябва ти толкова колкото да легне водещата релса + още малко, демек мисля около 10 см, но внимавай, че става голяма рамка ама паянтова (поне докато я хванеш за стената.
zillius - специалист
shadowman ,затова мислех да я направя малко по-широка от 10 см (примерно 20),за да не етолкова паянтова.Иначе при основата коридора е широк 140 ,а при тавана 146.Как бихте ме посъветвали да захвана рамката към стените на коридора с дюбели ,ъглови планки или шпилки?
  • 1
  • 2

Тема "Вграден гардероб с плъзгащи се врати в коридор!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: