• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всички въпроси за вилата.
peter_m - специалист
Щракни да видим резултата :roll:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
neno.penchev написа:
Zdraveite saforumci.Reshih da si pravq trotoarni plochki no vaznikna problem!Vibratora mi e dobar i raboti dobre no sled vibrirane dali poveche ili po - malko ,na licevata chast na plochkite se poqvqvat malki shupli!Bihte li mi pomognali?Blagodarq vi predvaritelno!
Пиши на кирилица
Целта на вибрирането, е да изкараш въздуха от сместта. Мехурчетата излизат на повърхността и се пукат. И се виждат като шуплички.
Щом не ти се заглаждат шуплите има няколко варианта.
Да работиш бавно/да е гъст разтвора/да е малко вибрирането....
Transporterr - специалист
svetoslavoff написа:
Здравейте,
Днес завърших една пътека от входа до вилата - около 20м. Отначало си мислех с тротоарни плочки, но като си направих сметката се отказах и минах на следния вариант, :
От стари кофражни дъски имах нарязани летви с ширина 5-6см. Те ми служеха за кофраж отстрани. Разделих цялата дължина на полета от около 1м и ширина около 60-70см(или колкото си изберете) и отливах през едно, а след това и междинните. Разбира се ако имате достатъчно материал за кофраж може и нацяло. За арматура използвах стара оградна мрежа - евтино и безотпадъчно. През 3-4м фуга за разширение. Пътеката е на нивото на тревния килим около нея. След като изкопах леглото, минах с колата отгоре да валирам, насипка с пясък под бетона. Бетона беше 1:2:3, като дръпнеше малко поредното поле - с цимент и гланциране и махах кофража и подмазвах страниците. Това според мен е добър компромис между изцяло с плочки или изцяло бетонна. Полетата дават възможност да се нагаждаш по терена, да разчупваш калъпа на правите линии.
абсолютно :idea:
единствено не се получава лустрото което имат повечето улици в България но мисля че това не е болка за умиране.При всички случаи е в пъти по здрава и дълготрайна настилка.Единствено по близко трябва да е фугата за разширяване според мен.
boltik - специалист
И като допълнение към Светославов.В нашата болница между полетата мозайка са слагали стъкла и след това са шлайфали мозайката.Добре изглежда.И още на времето когато полето е по голямо от 1М.кв. слагах стара мрежа да не се пука.
Сега са плочките:Много е важно да се има предвид ще минава ли по настилката автомобил и колко е тежък.Ако пътечката е само за хора 10-15 см. пясък е достатъчен.Но първо се насипват десетина см.пясък и се валира или по-тежичек човек го угазва.След това се насипва подравняващият 5 см.пясък.Слагат се да речем 2 профила от г.картон може също да се ползват тръби от скеле и с една дъска широка колкото пътеката подравнявате подложния пясък.Махате тръбите и запълвате местата им с пясък.Плочките се редят плътно или на фуга.Фугата се запълва накрая с кварцов пясък. Това е последната операция.Който ме разбра добре който не да пита.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Как се правят тротоарни плочки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: