• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 20
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
mitko414 - специалист
Малко спам и от мен:

Михайлов, ти да не си Михайлова?
Само в такъв случай бих оправдал търсенето на майстор за монтиране на лампите, пишеш във форум "Направи сам", а в темата не видях нищо направено сам, с изключение на наемането на майстор.
Михайлов - специалист
mitko414 написа:
Михайлов, ти да не си Михайлова?
Да, жена съм.
Това вече обеснява всичко :wink: .
Затова не мога да си монтирам лампите сама.
А и нищо друго не мога да направя сама, освен когато майсторът свърши с банята да си лъсна плочките и почистя фризовете, зацапани тук таме от фуга :? .
cvetan83 - специалист
Много добре е станала банята. Единствено не ми харесва как е монтиран бутона на казанчето да стърчи на горе.
Михайлов - специалист
Ми той бутона си е такъв, фабричен, няма как да не стърчи. А и бяната още не е готова. Има да се доуправи тавана, да се мине пак с фуга тук таме, после с фугафикс, да се сложи вентилатора и осветлението, да я измия и тогава чак ще кача финалните снимки.

Слагането на лампи освен че не е женска работа е непосилна и за много мъже. Днес ми закачиха плафоните, но не можах да намеря човек, който да ми свърже жичките. Демек все още нямам осветление :) .
Михайлов - специалист
Много ми е притеснено, искам всичко да ми е перфектно и нещо малко като не е наред и ме човърка отвътре. От смесителя на душа капе. Съвсем слабо, но капе и това ме дразни и претеснява. Ето и историята: Когато го монтира, майстора сложи едни удължители, че без тях не ставало. Но пък с тях смесителя не беше прилепнал до стената и стърчеше напред с около 2 пръста. Майстора каза, че дори и най-малките удължители са дълги и затова така. Тогава не капеше. После когато дойдоха момчетата, които ми монтираха бойлера, го погледнаха и ми отрязаха малко от смесителя (сори за тегавите обеснения, ама не съм наясно с понятията :? ), тогава смесителя прилепна за стената, но от него, от кранчето за студена вода почна да капе. Много леко, но капе. Моя майстор каза, че ще го мъчи и ще го направи. Но още не го е направил. Вчера и един приятел, които се занимава с ВиК дойде да го погледне, уж го затяга, но тази сутрин като отидох, пак една плочка на пода беше мокра, тоест капе, малко, но капе! Според мене няма непоправими неща, няма как да не може да се оправи... моя майстор каза, че ще го оправи... но аз някакси не вярвам. И ми е супер притеснено!
cvetan83 - специалист
[quote="Михайлов"][/quote]

По отношние на бутона съм 100 % сигурен, че майстора така го е монтирал защото на повечето арматури има в комплект един хромиран пръстен за подвигане на бутона, но той се монтира само за опредлелени модели и ако този пръстен който при теб е монтиран м/у бутона и капака на казанчето всичко ще си дойде намястото.

За смесителя мисля, че проблема ти е от уплътнението, при сериозните марки се окомплектоват с уплътнения от клингерит който е нормално след няколко дни когато се накисне с вода да прокапе,но се натяга допълнително и повече няма проблеми. В окомплектовката на някой смесители се слагат гумени уплътнения които са по лесни за монтаж, но при тях проблем е когато се пренатегне холендровата гайка тя смачква гумата пак почва да сълзи. И най сериозната причина е когато водопроводчика не е центровал правилно изводите и няма съосие тогава ексцетриците се осукват и много трудно се напасва смесителя.

П.С.Какво точно са отрязали от смесителя, че това е странен похват за монтиране.
Михайлов - специалист
cvetan83 написа:
П.С.Какво точно са отрязали от смесителя, че това е странен похват за монтиране.
Това повярвай ми не мога да обесня. Но е възможно да се прецакало нещо, макар че не вярвам, трябва да може да се направи да не капе.
cvetan83 - специалист
Сложи една снимка от по близък план.
Михайлов - специалист
За да го смимам, трябва да е махнат, а в момента е монтиран. Тоест няма какво да му снимам.
Днес майсторът ми дойде и се е заел да оправи смесителя.
Пък аз ще се побъркам от притеснение. Толкова много искам да стане.
Но пак проблеми.
Ходил е да търси удължители.
После каза, че такива каквито му трябват, не ги е намерил.
Страх ме е. Когато тоя смесител спре да капе и банята бъде завършена, ще бъда най-щастливият човек.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 20

Тема "Моята баня и коридор. Снимки: преди - по време на - след." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: