• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
shishkov78 - специалист
Здравейте!В двора си имам сондаж,който е дълбок около 24 метра като в момента има 10 метра воден стълб.Сондажа е направен с интернитови тръби ф200 а от 12 метър надолу ф 150.Желая да захраня къщата с вода от сондажа.Поразпитах тук таме но все още не съм много наясно какво точно трябва да се направи пък и където отида всеки си хвали стоката и не знам дали са реални нещата,които ми казват.Така,че моля за съвети било то за модел помпа или начин на изграждане на системата.Благодаря предварително!
romanpm - майстор
Моя съвет е монтирай си добра потопяема помпа със защити , буферен съд и хидрофор :)
shishkov78 - специалист
Моля за малко повече инфо!Какви защити трябва да има една помпа?Под буферен съд да разбирам ли разшерителен съд/както му казват/ и хидрофор не значили система от помпа,балон и пресостат?
filmatoplo - майстор
Трябва ти потопяема помпа тип -еску или еспе на Грундфос , може директно с тях като се снабдят с електроника , пресконтрол и мембранен разширителен съд .Или със 2 помпи - 1 потопяема която да ти пълни резервоар от пвц , а втора помпа да черпи от него и да нагнетява към сградата . :wink: сам избираш колко да инвестираш.
shishkov78 - специалист
От инфото дотук което събрах разбрах за два начина за водоснабдяване.Първия е с потопяема помпа+електронен пресостат+мембранен разширителен съд/на много места ми казаха,че може и без него/,а втория е помпа/предполагам може и вибрационна с каквато разполагам в момента/която да пълни цистерна и да се изключва от поплавък и от там със хидрофор да захраня къщата.Ако нещо бъркам моля да ме поправите :?
shishkov78 - специалист
А нещо да ми кажете/дано не сгреша понятието/ижекторен хидрофор?Можел да смуче от 20 метра вода.
shishkov78 - специалист
Хайде бе хора давайте предложения.В този форум не може да няма специалисти пък даже и хора които са минали по този път. :)
filmatoplo - майстор
Има такива помпи с изнесен инджектор доло на входа на смукатела - може да засмуква и от по голяма дълбочина но после след помпата дебита и е малък .След помпата се слага спирателен кран който е затворен и се отваря само малко до достигане на нужния дебит за нейната работа.Може да се ползва само за пълнене на бидон с поплавък -което те връща пак до втора помпа която да нагнетява от бидона към къщата :wink: .Инджекторната помпа е със 2 маркуча в сондажа -част от дебита се връща отново долу :? луда работа .Затова само потапяща или потапяща +бидон и втора хидрофорна помпа.кое не разбра е колко още инфо. :)
shishkov78 - специалист
Благодаря ти filmatoplo!Мисля,че при мен най удачно ще бъде варианта с потапяща помпа+пресостат и мембранен разширител.Ходих вчера на Метро и гледах една унгарска помпа като мисля,че е добър вариант за моя случай.
  • 1
  • 2

Тема "Водоснабдяване на къща от сондаж-Моля за помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: