• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Искам да си направя пластмасов таван в банята.Някой може ли да ми каже как се изработва конструкцията и с какви профили?Профилите същите ли са като на гипскартона?Предварително благодаря за помоща!
romanpm - майстор
Ако банята ти е тясна няма да имаш провисване , ако ли е повече е нужно и в средата примерно дървена скара аз употребих плоскости 3м Х25 см мисля че бяха размерите има ги цветни и бели като по стените с пе-образни профилчета се закрепват с дюбели , а плоскостите се пъхат в тях и една в друга като ламперия лесно се режат с мокетно ножче , но е нужна отлична нивелация На такъв таван съм монтирал душ и вентилатор който се отваря като бленда и включва с въженце ако желаеш снимка няма проблем :wink:
piron45 - майстор
Колега пусни няколко снимки да видим как изглежда , че и аз мисля банята да я правя с таван от ПВЦ.
romanpm - майстор
Ето дано ви е полезно :)

Прикачен файл

Баня.JPG
Баня.JPG (46.08 KиБ) Видяна 14425 пъти
piron45 - майстор
Благодаря колега, много добре изглежда.
vasilevn - специалист
Да попитам няма ли да се появи мухъл по плоскостите от влагата в банята? Не се ли образуват капчици по плоскостите от парата при къпане? Иначе изглежда доста красиво. Поставя ли се някаква изолация над PVC плоскостите?
romanpm - майстор
vasilevn написа:
Да попитам няма ли да се появи мухъл по плоскостите от влагата в банята? Не се ли образуват капчици по плоскостите от парата при къпане? Иначе изглежда доста красиво. Поставя ли се някаква изолация над PVC плоскостите?

Две години го имаме вече доволни сме няма мухъл и конденз никъде въпреки че сме на "метър"от морето , тавана над плоскостите които са кухи около 8-10мм е гола мазилка , може би това че имаме пинчер който ползва тоалетната и вратата винаги е открехната е добре като вентилация , но в големия студ затварях блендата на вентилаторчето защото топлото бяга ... :roll: Всичко съм правил сам включително куп тръби и кабели през отдушника за таванска стая която е през етаж :wink:
vasilevn - специалист
Между pvc тавана и тавана на банята поставя ли се някаква изолация или си остава празно?
romanpm - майстор
vasilevn написа:
Между pvc тавана и тавана на банята поставя ли се някаква изолация или си остава празно?
При мен е празно , разтоянието е ~15 см , парата за броени секунди изчезва като се включи вентилатора и е открехната вратата , а и при изключен блендата е открехната и има естествена конвекция така се вентилира и отгоре според мен вата ще задържи въздуха и мухълът е неизбежен :? пък и отгоре е топло живее се а не ветреещ се таван :wink:
вкъщи и на много други места сме правили не само тавана на банята ами и цели бани с PVC ламперия.Предимствата са бързият монтаж и възможност за демонтаж при нужда,както и по лесната подръжка.Много лесно се мие,не е като фугите на плочките :) да потъмняват и да събират бактерии.Относно тавана за 3 години никога не е ставал на капчици,като се пуска вентилатора :wink:
Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Пластмаов хънтър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: