• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
rulom - модератор
Капилярния ефект основно е подпомаган от различни видове битови дейности, като: сушка с пране, простиране на пране по радиатори, вътрешна баня без никакъв отдушник и вентилация, пералня със сушилня, дограма, изолация и т.н......също и дефектно изпълнение на ВиК, както каза колегата по-горе.
Факторите са много. За начало едни снимки на фугите и кратък разказ за експлоатацията на банята ще дадат насоки.
chapara - майстор
Защо ми се струва ,че зад тази стеничка има вана :?
niki_sap - специалист
Преполагам в случая става дума за течащи фуги.
В моя случай всички бани в блока са "построени" върху основа направена от хидроизолация, която е положена по пода и на 15 см по стените. По този начин всяка баня е във собствен леген. Сътветно при теч е практически невъзможно да се каже точно от къде тече защото дори и да тече от другия край на банята е възможно теча да се качи по срещуположната стена, просто защото наклона на "легена" е натам. Чакаш, гледаш къде е най-голямото петно и започваш поетапно рабиване - дано да се окаже по-близко до първата копка.
Така: значи банята не е моя а на клиент,съответно аз би трябвало да играя ролята на майстора :-D и снимки за момента немога да направя ,зимата махнах плочките около мивката която е на съседната стена,зад тях беше напълно сухо. До тогава теча беше само на едната стена(от ляво на вратата) а сега необяснимо как се е получил и от дясната страна доло. На стената в банята няма абсолютно никакви тръби,вани и мивки. Душа както се вижда на снимката е на срещуположната стена и трабите си отиват към щранговете които са до него .Сифона на банята е посредата и следователно водата не стига до проблемната стена.Фугите съм ги прегледал и са напълно здрави.Силикон сложих по ъглите още тогава. Банята е правена не повече от 5 години и сградата е тухлена ,апартамента е на 3 етаж от общо 6 :buch: Благодаря за отговорите :wink:
jekasus - майстор
Слаба вентилация и снадка врата-плочки . Това са най-слабите места в баня, можеш да омажеш цялата баня с хидроизолация,а водата да мине зад первазите на вратите. Толкоз от мен от двете снимки,хубаво да има и снимки отвътре.
solo5 - майстор
ако е вярно това, което е написал jekasus значи алуминиевата врата е най-доброто решение за такъв тип бани :?
jekasus - майстор
От двете снимки нищо не може да се каже , но при малка баня без душ-кабина или параван е най-добре ал.врата или пвц . И винаги решетка за вентилация. Дори днес забелязах в Брюколаж едни малки дискретни решетки за врати. При моя опит 99% мдф врати и 1% проблеми с тях.
  • 1
  • 2

Тема "Странен теч в коридор граничещ с баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: