Монтаж, топло и звукоизолации.
Ето и снимки

Прикачен файл

HPIM5788_copy.jpg
HPIM5788_copy.jpg (80.75 KиБ) Видяна 9702 пъти

Прикачен файл

HPIM5799_copy.jpg
HPIM5799_copy.jpg (39.51 KиБ) Видяна 9702 пъти

Прикачен файл

HPIM5798_copy.jpg
HPIM5798_copy.jpg (45.98 KиБ) Видяна 9702 пъти

Прикачен файл

Copy of HPIM5843_copy.jpg
Copy of HPIM5843_copy.jpg (49.64 KиБ) Видяна 9704 пъти

Прикачен файл

Copy of HPIM5844_copy.jpg
Copy of HPIM5844_copy.jpg (66.14 KиБ) Видяна 9704 пъти
ArturDent - Почти Безобиден
Е колега, все пак ватата си има и някакви шумоизолационни свойства, на практика за апартамент е достатъчно.
А това, което ти си показал е за студио. Не вярвам накой да си го сложи в къщи. И как би реагирала стопанката на дома?

П.П. Шумоизолацията, която ти предлагаш може да се получи доста прилично и с.... залепени кори от яйца.

Изображение
Не предлагам в апартамента да си сложи изолация за студио (базотек).Има много варянти ако щеш направи си сам -стиропор донапрен стиропор

Прикачен файл

trafo.jpg
trafo.jpg (24.71 KиБ) Видяна 9535 пъти
иванчев написа:
Не предлагам в апартамента да си сложи изолация за студио (базотек).Има много варянти ако щеш направи си сам -стиропор донапрен стиропор
:?: :?:
Личи си колко разбираш, щом предлагаш стиропор :shock:
Здравейте, ако може да питам, някой ползвал ли е гумените мембрани на фирма Сипер за звукоизолация? Препоръчват след като се направи конструкцията с гумените подложки под профилите, тежката каменна вата, отгоре да се направи "сандвич" от гипсокартон, гумена мембрана 4мм и пак гипсокартон. Струва ми се, че ще върши добра работа. Благодаря предварително за мненията. Освен това има ли по-евтина алтернатива на тези мембрани?
radius - майстор
Здравейте,
Имам следното питане. Апартамента е на последен етаж, спалнята ми граничи с хола на комшиите. Стената между апартаментите е изцяло тухлена 8м^2. В стаята има голям четирикрилен гардероб, който може да се сложи на въпросната стена и да я покрие плътно( без 10 см отгоре).
Ако правя "звукоизолация" не искам да отнемам повече от 10 см от стаята. Т.е. варианта, доколкото съм разбрал е гумени ленти,профили, вата Изовер Акусто 5 или 7.5см и гипскартон. От ударни шумове е ясно, че няма да се опазя, но ще има ли ефект при шум от говор, телевизор..
Кое мислите че ще е с по-голям ефект - гардероба, поставен на проблемната стена или изолация като описаната от мен.
Здравейте , бих ви препоръчал сандвич панел- (eps + звукоизолационна мембрана + мемори пяна + звукоизолационна мембрана + eps) -6 см .Завършеният вит е като стената ви-позволява да се боядисва .
цена на м.кв 55лв
Ако имате контакти -18лв на точка
В цената влиза труд и материял . http://www.soundproofingbg.com/
gechev - специалист
Полистиролбетона е супер шумоизолация. Налепи си 6-7 см плочи от него и шпакловка . Всичко туй за не повече от 20 лв с труда. После ще се чудиш къде са ти комшиите и може да ти стане скучно. :lol:

Тема "Приемлива шумоизолация на стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: