Напишете въпрос свързан със санирането.
Minkov - специалист
vyrhara написа:
Фибрана е задължителен само за подова изолация.....
И за стените е по-добре да се сложи фибран, защото е по-твърд и няма да подава лесно при натиск. Иначе топлоизолационните свойства и на двата материала са почти еднакви. За да предпазиш от напукване и надраскване при допир стените, които не са предпазени от мебели, залепи върху тях от най-тънкия ГК. Тогава и там можеш да топлоизолираш само с по-евтиния стиропор.
ivanovrg - специалист
+1 за ГК

ако говориш за цената на двете неща
мисля ,че няма да е голяма разликата

стериопор+лепило+лепили за шпакловка+мрежа+дюбели+гипсова шпакловка нацяло+труда за тези дейности

ГК+профили+дюбели+рапиди+вата+гипсова шпакловка само на фугите+труда за тези дейности

направи си тези сметки и ще разбереш за какво говоря
MASTER - специалист
За какво се прави тази изолация, че не разбирам.

На тавана - 10см изолация, на стените 5см, за вътре един фасаген май е достатъчен.
FMaster - специалист
Ще ти дам най-точния отговор:
на теория, вътрешна изолация=гк+вата, и аз съм твърдо "ЗА", но у нас съм с фибран зад радиаторите и стереопор нагоре ... дето съм разбирач :-D .Няма точна формула действай спрямо парите и условията ... :wink: .Единствено условие е да е изпълнена качествено и да е комбинирана правилно със необходимия стъклопакет, за да няма негативен ефект в помещението!
Успех!
bulchat - напреднал
Pusho66 написа:
Здравейте,
Прочетох всичко по темата, но не можах да намеря решение за моя проблем. А той е:
Ще се нанеса да живея в ателие на последен етаж, ново строителство. Покрива е с две бетонни плочи и 10 см стиропор между тях. Освен него, голяма част от стените ми са бетонни. Външната изолация е класическа със 5 см стиропор, замазки и т.н. Всички препоръчвате вата и ГК за вътрешна изолация, но при мен това ще намали още повече височината на помещението. Тавана е скосен. Вентилацията е добра - пушач съм и отварям често да проветря. Строителя ми препоръчва фибран. Какво е мнението ви?
Ще ме извините, ама аз не разбрах къде точно е проблема... Има влага, студено ли е или? Ако няма никой от тези проблеми, защо трябва да се набутват допълнително пари освен, ако не е за разкрасяване?
stivemaster - майстор
Здравей колега Pusho66.Няма резултат от опитите ни да изясним проблема ти всъщност .Моето мнение е следното - тази система която са измислили за покрив е ,хайде няма да я определям но с нея ще имаш безспирни проблеми без значение какво ще сложиш сега за изолация.От друга страна ако не оправиш проблема отгоре ,какво значение имат стените,които обзалагам се също са некачествено изолирани.
Нещо което едвали ще ти се коментира но - дано да нямаш по сериозен проблем с ателие използвано за живеене, в най скоро време.Особено ако мислиш да отглеждаш и деца,имай го впредвид ,с най добри чувства го споменавам ,просто и аз се бях обзавел с такава придобивка . Изключително се радвам че успях да го разкарам.
Убихте всичко детско в мене :sad:
Покрива е добър, няма течове. Над бетонната плоча има 10 см стиропор, отгоре плоскости и над тях керемиди.
Сградата е изолирана с 5 см стиропор.
Притесненията ми са, че за да постигна 25-27 градуса зимно време, ще плащам баснословни суми за газ или ток.
nihonjin - специалист
Pusho66 написа:
Убихте всичко детско в мене :sad:
Покрива е добър, няма течове. Над бетонната плоча има 10 см стиропор, отгоре плоскости и над тях керемиди.
Сградата е изолирана с 5 см стиропор.
Притесненията ми са, че за да постигна 25-27 градуса зимно време, ще плащам баснословни суми за газ или ток.
Без да ти се меся в живота, 25-27 градуса е много висока температура за зимата - даже не е здравословна. Лично аз карам на 19-21.
Тани - модератор
nihonjin написа:
Без да ти се меся в живота, 25-27 градуса е много висока температура за зимата - даже не е здравословна. Лично аз карам на 19-21.

Прав си ........ , но само отчасти!

Пробвай да седнеш или още по-зле - да легнеш под прозорец или неизолирана студена стена , пък нека температурата в помещението да е 30 градуса!

За всяко помещение температурата на комфорт е различна . Затова трябва да се избере най-подходящата изолация спрямо обитаването и начина на отопление за да се получи добър баланс между комфорт и по-ниска температура за затопляне на помещенията , което съответно ще доведе до икономия на средства от отопление.
bulchat - напреднал
А защо първо не изкараш една зима там, за да видиш какъв ще е резултата и чак след това да прецениш какво е положението и да решиш какво искаш да направиш? До колкото разбирам тепърва ще живееш там...

Тема "Каква вътрешна топлоизолация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: