Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
piron45 - майстор
Колеги и колежки, наближава времето за избор на ПВЦ дограма.
Хайде всички желаещи да се изкажат коя дограма е най добра в съотношение цена - качество. Ясно е че бюджета ми е ограничен.
Другият въпрос е към коя фирма е най добре да се обърна за качествена изработка и монтаж? Изобщо давайте мнения и размисли по темата, ще бъда много благодарен на всички.
torbalan - Дървен философ
аз съм за дървена със стъклопакет :)
jameson_2001 - специалист
аз съм за дървена със стъклопакет Smile
И аз съм с две ръце ЗА :2thumbs:
MASTER - специалист
Аз пък съм с две ръце за такава дограма, дето слагат на космическите совалки.

Човека търси ПВЦ, и веднага почват съвети дето не му трябват.

Ако търсеше дървена с стъклопакет - щеще да пита от къде да си поръча такава.

По темата - момента е разкошен за поръчка на прозорци, пазара го няма никаъв и всички фирми са склонни на офери тип - изуй гащи.

Така че си струва да си потърсиш повече предложения, и не се вързвай на маркетингови трикови за повишаване на цената. :lol:

Най добре избери нещо с поне 70мм широчина, и добър стъклопакет и не робувай на марки.

За изработка е много малко вероятно да нацелиш някой, който да се осере, но внимавай за монтажа - там е мястото където могат основно да се понаакат.
jameson_2001 - специалист
Хайде всички желаещи да се изкажат коя дограма е най добра в съотношение цена - качество.
Айде да четеш по- подробно :oops:
MASTER - специалист
piron45 написа:
Колеги и колежки, наближава времето за избор на
ПВЦ
дограма.
piron45 написа:
Ясно е че бюджета ми е ограничен.

Мисля,че познавам буквите. :?

:-D
pavkatay - майстор
MASTER написа:
...

Най добре избери нещо с поне 70мм широчина, и добър стъклопакет и не робувай на марки.

За изработка е много малко вероятно да нацелиш някой, който да се осере, но внимавай за монтажа - там е мястото където могат основно да се понаакат.

. с първото за дебелината на профила НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН. с цялата останала част от цитата съм АБСОЛЮТНО СЪГЛАСЕН. мнения много, но марката на профила има много малко значение, дебелината на профила (60 или 70мм)-ПОЧТИ НИКАКВО. цялата работа в един прозорец я върши стъклопакета
п.с. и производителя и монтажника :-D
MASTER - специалист
Разликата м/у 60 и 70+ мм широчина е малка, но съществена.

Единствено втората покрива изискванията на Наредба № 7

А ако някой смята, че нормативните актове се правят, за да си правим вятър с листовете им - да я кара както знае.
pavkatay - майстор
MASTER написа:
Разликата м/у 60 и 70+ мм широчина е малка, но съществена.

Единствено втората покрива изискванията на Наредба № 7

А ако някой смята, че нормативните актове се правят, за да си правим вятър с листовете им - да я кара както знае.
дай пояснения за наредба № 7. а за разликата между 60 и 70 мм съм на мнение, че не е малка, а НЕСЪЩЕСТВЕНА. за наредбата не бих спорил :)
MASTER - специалист

коефициент на топлопреминаване U, W/m2K

.........................................

Външни прозорци, остъклени врати и витрини с крила на вертикална и хоризонтална ос на въртене, с рамка от екструдиран поливинилхлорид (PVC) с три и повече кухи камери; покривни прозорци за всеки тип отваряемост с рамка от PVC - 1,7

...........................................

За да сме сигурни че покриваме U 1,7 трябва да ползваме профил с коефициент поне 1,6 и стъклопакет с същия коефициент.

При профил с коефициент 2,4 и стъклопакет с коефициент 1,6 сме леко у лево.

Ако тръгнеш сега да търсиш коефициенти на профили от производителите из интернет обърни внимание на един израз,
(ohne metall) който винаги съпътства фирмените данни :wink:

Тема "Въпроси към препатили за ПВЦ Дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: