Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mirk - майстор
Предстои ми ремонт на покрива и се чудя какви керемиди да избера, а вариантите които намерих по магазините са доста бетонни (Брамак и Беткерс - Димитровград) керамични (Стралджа, гръцки, турски). За сега съм се спрял на Стралджа Фландрия за 0.70лв/бр някой ползвал ли ги е и какво ви е мнението за тях. http://www.ceramicshouse.com/bg/flandria_info.htm

Керемидите ми трябват само за едната страна на покрива от където ще използвам старите за подмяна на шчупени по другите три страни. Старите са от 60те години и за годините са в добър вид и не мисля да ги сменям изцяло.
torbalan - Дървен философ
аз изхвърилих старите керамиди и сложих ламаринен покрив....

сандивч панел - изглежда обаче малко грозно...

има метални керамиди (ламаринени)
мисля, че са добър избор...

ей го моя покрив:

Изображение
mirk - майстор
Металните са добро решение но не ги намирам на място, а с транспорта на 100км на двата палета от най близкия дистрибутор цената им ще скочи доста. Старите са си добре, за подмяна са малко, но цялата дандания е защото навремето са ги чупили по билата както дойде и има големи дупки до капаците от които си влиза вода. Със старите които освободя смятам да ги режа точно и да подменя тези по билата и някоя друга единична бройка. Изкарали са 50г и не виждам причина да изкарат още толкова.
ArturDent - Почти Безобиден
Колега, а защо не се разтърсиш за керемиди на старо, които са от същия тип като старите?
mirk - майстор
Трудна работа, за сега не намирам на старо, явно още не са почнали с ремонтите по покривите :?
bisplus - специалист
Тук във форума някой продаваше стари керемиди.....поразтърси се.
torbalan - Дървен философ
аз изхвърлих моите старите - не ми е минало през ум, че някой ще даде пари за това нещо :)
ebahti - майстор
имам 500 керемиди мн.добри амаа не те знам от къде си
a_stefanov - напреднал
Здр. Аз ползвах другия модел на същата фирма. Оказаха се доста здрави. От около 500 не счупих нито една!:)
До момента нямам забележки. :lol:
mirk - майстор
ebahti Враца ми е на над 400км :lol: а тези които продаваха в форума не ми се сториха добри. При 70 ст. за бройка по съм склонен да си взема нови и да ми е мирна главата, то цената на майсторите и другите материали ще е 5 пъти повече от колкото струват 2 палета керемиди :-D

a_stefanov другия им тип Европа за който говориш е доста по различен от старите и ще изглежда кофти покрива, а и трудно ще си паснат двата вида. Иначе и те са хубави ако се прави изцяло ще имат вид на старинни "турски". Щом имаш добри впечатления явно производството им е добро.

Тема "Какви керемиди?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: